escape Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Witam Jutro składam papiery na karte wedkarska i zdaje egzamin i mam kilka pytan: #Jesli nie jestem pelnoletni, czy wystarczy oswiadczenie od rodzica z podpisem czy musi byc rodzic ze mna? #Jak sie przygotowac do egzaminu? Mniej wiecej okres ochronny i wymiar ryb znam, ale tylko kilku, tych ktore zamierzam łowic. #Czy czeka sie długo na wydanie itp? Czy za jednym razem wszystko bede mial? (oprocz oplat) # Czy jest to egzamin pisemny czy ustny? Jak bylo u Was? Cytuj
przeno Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Ja miałem kilka pytań, odpowiedź ustna, ale znać musisz przrde wszystkim wymiary i okresy ochronne wszystkich ryb. Pytają i tak o te najbardziej popularne. Wydaje mi się, że zależy dużo od osoby która przepytuje. Ja miałem wrażenie, że "egzamin" to była czysta formalność. Najważniejsza jest kasa na składki dla koła. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
mikwed1 Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Kartę mam od 1990 - wtedy egzamin to wymiary, okresy, pokazać ryby na planszy, kilka pytań z regulaminu typu jakie odległości, ile wędek itp. - ja miałem normalny egzamin, ale 99% egzaminów byłą wtedy za flaszkę :). Nie słyszałem żeby ktokolwiek "oblał" ale lepiej poczytać, żeby sobie wstydu nie narobić 1 Cytuj
niki Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Witaj Moje gratulacie miło mi powitać cię w gronie wędkarskim 1 Cytuj
robertdutkowski Napisano 10 Kwietnia 2017 Napisano 10 Kwietnia 2017 Czy wie ktoś może jak jest z kartami wędkarskimi na terenie Niemiec? Cytuj
Siluro241 Napisano 13 Grudnia 2017 Napisano 13 Grudnia 2017 W dniu 10.04.2017 o 10:38, robertdutkowski napisał: Czy wie ktoś może jak jest z kartami wędkarskimi na terenie Niemiec? Tak jak wszędzie, trzeba wykupić pozwolenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi