mironow Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Witam Kolegów. Zapytam wprost - jak sprawa ma się z używaniem podrywki na wodzie GPW? Mam na myśli jezioro, kanał, rozlewiska. W regulaminie przedsiębiorstwa nic na ten temat nie pisze ( jedynie iż można łowić z brzegu wędką, a pozyskiwanie żywca podrywką to chyba inna sprawa). Chciałbym się zapytać kolegów o zdanie na ten temat. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 35 minut temu, mironow napisał: Witam Kolegów. Zapytam wprost - jak sprawa ma się z używaniem podrywki na wodzie GPW? Mam na myśli jezioro, kanał, rozlewiska. W regulaminie przedsiębiorstwa nic na ten temat nie pisze ( jedynie iż można łowić z brzegu wędką, a pozyskiwanie żywca podrywką to chyba inna sprawa). Chciałbym się zapytać kolegów o zdanie na ten temat. Dziękuję. Nie wiem czy jest zakazane czy nie, ale często widuje jak łowią żywca podrywkami na kanale, czy na rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Witaj W myśl RAPR podrywka to narzędzie do pozyskania drobnicy ( oczywiście zachowując jej wymiar i okres ochronny ) na wodach PZW całkowicie legalna jest jednak pewne ale w wodach towarzystw wędkarskich obowiązuje regulamin ustanowiony przez te towarzystwa a nie RAPR jeśli jednak w regulaminie nie ma zakazu to i jej stosowanie powinno być dozwolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi