Bartlom02 Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Witam! czy na Skawie w okolicach Wadowic da się jeszcze coś złapać? Po 4 bezowocnych wyprawach ze spiningiem i 3 z muchą załamuje się, bo nie wiem czy to moja technika czy po prostu brak ryb... Brak nawet jednego brania. Czy ktoś tu łowi? Z jakimi rezultatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 7 wypraw w sumie to nie tak dużo, Skawa to nie jest najłatwiejsza rzeka, nie ma łatwych rzek, a ta jest wyjątkowo czasochłonna. Zamiast iść z wędką przejdź się bez niej i obserwuj wodę, szukaj fajnych miejscówek. A później odwiedź je ze sprzętem. Bądź też cicho, to nie Wisła, żeby się tam tłuc (choć nad Wisłą też nie polecam ). Pozdrawiam i powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlom02 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 14 godzin temu, wuz1u napisał: 7 wypraw w sumie to nie tak dużo, Skawa to nie jest najłatwiejsza rzeka, nie ma łatwych rzek, a ta jest wyjątkowo czasochłonna. Zamiast iść z wędką przejdź się bez niej i obserwuj wodę, szukaj fajnych miejscówek. A później odwiedź je ze sprzętem. Bądź też cicho, to nie Wisła, żeby się tam tłuc (choć nad Wisłą też nie polecam ). Pozdrawiam i powodzenia! Jakich miejscówek szukać? Z wodą płytką? Głęboką? Przewężenia czy rzeka szeroka? W cieniu? Dopiero zaczynam przygodę z wędką, i nie wiem czym się kierować... Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Uuuu to zależy jakiej ryby szukasz. Na pewno zwalone drzewa, doły, rynny, urwiska. Także próbuj tam gdzie woda spokojna. Sam nie jestem bardzo doświadczony, więc dużo więcej Ci nie pomogę. Poza tym opłać sobie kartę Bo jacyś smutni panowie Ci sprzęt zabiorą to jedno, a drugie nie lubimy kłusoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlom02 Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 O 2.07.2017 o 14:36, wuz1u napisał: Poza tym opłać sobie kartę Bo jacyś smutni panowie Ci sprzęt zabiorą to jedno, a drugie nie lubimy kłusoli Karta opłaconą od dwóch miesięcy także spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi