krzysztof88 Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Witam serdecznie, wyjeżdżam za tydzień na wczasy, dodam na wstępie, że nie mam opłaconej pzw, chodzi mi głównie o komercję, łowię głównie karpie. Czy jest jakiekolwiek łowisko powiedzmy do ok 50 km od pobierowa i okolic ? Szukam już z tydzień po internecie i nic nie potrafię znaleźć, proszę ludzi (najlepiej miejscowych) o pomoc. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Łowisko Stojkowo, jest troszkę dalej, bo ok. 60km od Pobierowa, ale fajna woda i klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 W pobliżu łowiska Stojkowo, jest jeszcze jedno kameralne łowisko Karp w dolinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof88 Napisano 13 Lipca 2017 Autor Share Napisano 13 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedź ! super mam już jakiś trop, zaraz poczytam na temat tych łowisk. Możesz coś napisać z własnego doświadczenia ? wielkie łowiska ? glęboko jest? gdyby ktoś znał jeszcze jakieś łowiska, proszę pisac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 To nie są wielkie łowiska, ani dziury wykopane na łące, ale kameralne,naturalne zbiorniki. Nie łowiłem tam, ale byłem oglądać przy okazji jak jeździłem na plażę do Ustronia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof88 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Share Napisano 14 Lipca 2017 Jeszcze coś ? Ludzie bardzo proszę o informację, wszystko co znajduję w internecie to ponad 100 km od miejscowości pobierowo. kolega wyżej dał 2 łowiska własnie ok 50-60 km od. Na pewno tam pojade, ale czy jest coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Wisełka. Jezioro Zatorek. Należy do Lasów Państwowych, brak opłat. Bardzo dużo pomostów. Karpia tam chyba nie znajdziesz, ale jest spora wzdręga, krąp, lin, okoń i króluje tam szczupak. Jest jeszcze jezioro Wisełka, ale należy do PZW i wymaga opłat. Jeśli chodzi o karpia z komercji to chyba najlepszą opcją jest Łowisko Golczewo około 32 km od Pobierowa na południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof88 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Pięknie ! dzięki Tadeusz, o to mi chodziło. Pozdro PS. Możesz napisać coś od siebie na temat tego łowiska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 10 godzin temu, krzysztof88 napisał: Możesz napisać coś od siebie na temat tego łowiska ? Sęk w tym, że jeszcze tam nie byłem (Golczewo). Na fejsie widzę za to zdjęcia/wyniki ludzi, którzy tam łowią. Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Nie masz opłaconej PZW - możesz zawsze wykupić te pozwolenia jedno - kilkudniowe na PZW, lub na wody morskie. Pobierowo - Dziwnów i rzeka Dziwna przyujuściowy odcinek - kiedyś podlegała pod inspektorat morski. W zależności od okresu można połowić rekordowe ryby - Leszcze, Płocie, Jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi