Asja55 Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Witam Chcę sprawić mężowi prezent kupując mu jego pierwszą wędkę -do tej pory zawsze pożyczał. Nie znam się na sprzęcie wiec trudno mi coś wybrać. Połowy głównie wakacyjne - najczęsciej w morzu (makrela w Norwegii z brzegu) ale i w jeziorze (wypady weekendowe nad jezioro) Czy ktoś może doradzic mi jakiś uniwersalny sprzęt, cena tak do 500 ze wszystkim?? Bede bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Wybór i zakup sprzętu jest sprawą bardzo delikatną,gdyż każdy wędkarz ma osobiste preferencje. Najlepiej kup mężowi bon podarunkowy w sklepie stacjonarnym lub internetowym koledzy męża pomogą mu wybrać odpowiedni sprzęt i będzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Jaką metodą mąż łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek24 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Albo posłuchaj "Jony" albo przejdź do sklepu wędkarskiego i kup kij spinningowy 2,4 do 2,75 m o ciężarze wyrzutu ca 120 g, oraz kołowrotek spinningowy morski (koniecznie) oraz plecionkę wytrzymałości do 8 kg. Do tego kilka pilkerów o ciężarze 70 do 100 g i kilka błystek wahadłowych i obrotowych. W profesjonalnym sklepie sprzedawca powinien Ci pomóc wszystko wybrać. Przy połowie w Norwegii z brzegu i łowieniu w jeziorze w/w sprzęt powinien być wystarczający. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi