Mtx Napisano 24 Lipca 2017 Share Napisano 24 Lipca 2017 Witam czy jak mam 15 lat to mogę łowić na 2 wędki jak łowie już 5 lat bo słabo jest łowić na noccce na jedną wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlom02 Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Jeżeli tylko masz kartę wędkarską opłaconą, i łowisz na spławik lub grunt to możesz. Cytat fragment RAPR: 1. Metoda gruntowo-spławikowa 1.1. Łowienie ryb metodą gruntowo-spławikową dozwolone jest równocześnie na dwie wędki, każda z linką zakończoną jednym haczykiem z przynętą naturalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Witaj Może troszkę dokładniej 3. Z obowiązku posiadania karty wędkarskiej są zwolnione osoby do 14 lat oraz cudzoziemcy czasowo przebywający w Polsce. 4. Prawo do samodzielnego wędkowania ma wędkarz, który ukończył 14 lat, z tym że młodzież do 16 lat nie ma prawa do wędkowanie w porze nocnej bez nadzoru osoby uprawnionej do opieki. 5. Członek PZW do 14 lat ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod nadzorem osoby uprawnionej do opieki. 6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą spinningową lub muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę. w ramach uprawnień stanowiska i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna, mają prawo wędkować dwie osoby, każda na jedną wędkę. Udostępnienie stanowiska i limitu dwóm osobom nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną wędkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtx Napisano 25 Lipca 2017 Autor Share Napisano 25 Lipca 2017 Ale ja łowie na kulki proteinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtx Napisano 25 Lipca 2017 Autor Share Napisano 25 Lipca 2017 A to następną nocke łowie na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi