Mieczysław Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Witam serdecznie Wiem że to temat od lat lecz wracam bo jestem nowicjuszem dziedziny silnikowej Wszędzie się mówi że 8a10 / 15 a 20 to ta sama konstrukcja moje pytanie jest takie cz można zwiększyć osiągi 10 KM Nie znam się na tym absolutnie jeśli jest ktoś z wiedzą na ten temat to proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek24 Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Witaj! nie bardzo wiem o co Ci chodzi, czy o zwiększenie mocy czy ciągu. Tak czy inaczej wszystko da się zrobić tylko jakim kosztem!? Zwiększenie obrotów silnika da większą moc, a zmiana śruby większy ciąg. Pamiętaj jednak, że każda zmiana odbije się na żywotności silnika. Im większa ingerencja w konstrukcje silnika tym mniejsza żywotność silnika. Poprawianie konstruktorów Hondy to raczej kiepski pomysł i zdecydowanie odradzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi