Rafiii Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Witam wszystkich kolegów forumowiczów Tak jak w temacie - jestem nowicjuszem w karpiowaniu (w wędkowaniu mam już jakiś staż), wziąłem się za te klocki, ponieważ tak zwyczajnie spodobało mi się karpiowanie. Tak więc udałem się pewnego dnia do wędkarskiego zakupić potrzebny sprzęt ... wędka, kołowrotek itp itd. Wróciwszy do domu zdałem sobie sprawę, że nie umiem związać zestawu karpiowego ... W sklepie wędkarskim otrzymałem coś takiego (patrz załącznik) - widać tam gotowy przypon karpiowy z włosem, prawdopodobnie rurkę antysplątaniową z jakimś klipsem czy jakkolwiek można to nazwać no i ciężarek 80 g. Mam do was prośbę - czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak mam zawiązać taki zestaw ? Jestem w tym zielony i bardzo bym prosił żeby ktoś mi to wytłumaczył - z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam, Rafii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Cześć, odpinasz górną część tego klipsa tzn tą grubą u góry na zdjęciu i w to miejsce zakladasz ciężarek. Jak już go założysz dociskasz ją z powrotem. Rurke z ciężarkiem masz gotową więc przeplatasz żyłke przez rurke i dowiązujesz przypon i tyle. Aha tą "gumkę" co jest na przyponie naciągasz na kręlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, karpangler napisał: Cześć, odpinasz górną część tego klipsa tzn tą grubą u góry na zdjęciu i w to miejsce zakladasz ciężarek. Jak już go założysz dociskasz ją z powrotem. Rurke z ciężarkiem masz gotową więc przeplatasz żyłke przez rurke i dowiązujesz przypon i tyle. Aha tą "gumkę" co jest na przyponie naciągasz na kręlik Pomiędzy żyłkę a przypon proponuję założyć leadcore bądź strzałówkę,będzie to bezpieczniejsze dla karpia i hol będzie pewniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LowcyKarpi Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Witam wszystkich na forum. W przypadku zestawu jaki posiadasz, również polecam założyć leadcore z racji bezpieczeństwa jak i samego holu, to na pewno się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi