Rielan Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Witam, poszukuję kołowrotka (~250zł) do Robinson Sashima Pike Spin 2,70m 7-32g. Zestaw będzie służył do łowienia szczupaków i sandaczy. Miejsca w jakich będę łowił to Bug(możliwy przyłów suma), zbiorniki zaporowe i duże jeziora. Głównie z brzegu, ale sporadycznie z łódki/pontonu także. Nie jestem spinningowcem, dopiero zaczynam poznawać tą piękną metodę, dlatego jeżeli macie do polecenia kołowrotki, chętnie wysłucham propozycji. Dodam, że zrobiłem delikatny research i gdybym nie zakładał tematu postawiłbym na Ryobi Zauber 4000. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Użytkuje ten kołowrotek w tym sezonie i jak na razie nie mogę złego słowa powiedzieć , płynna praca , dobrze układa plecionkę .Trochę dostaje po dupie , bo dość ciężko w niektórych miejscach trzeba łowić (Wisła ) głębokość prawie dziesięć metrów . Poradził sobie z sumem 130 cm , także warty polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Zauberem łowiłem kilka sezonów i to naprawdę solidny młynek. Teraz katuje głównie Robinson Dual MG co prawda mam model 257 i suma nim nie holowałem ale jestem przekonany że wiekszy model 307 poradzi sobie z wielkimi drapieżnikami. a blogu napisałem kilka słów o nim: Robinson Dual - blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rielan Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Zmiana przełożenia to na pewno plus, szczególnie, że boleni w Bugu nie brakuje, jednak waga robi swoje... Poczekam jeszcze kilka dni na inne propozycje, bo z tego co słyszę z moich okolic większe drapieżniki, aż tak nie żerują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi