darik Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Dzień dobry, czy mógłby mi ktoś polecić sprawdzone ciepłe nieprzemakalne rękawiczki i skarpety na lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 skarpet tych używam do brodzenia są świetne http://www.traperzy.pl/skarpety-bear-welny-merynosow-p-88.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 2 godziny temu, Odys80 napisał: skarpet tych używam do brodzenia są świetne http://www.traperzy.pl/skarpety-bear-welny-merynosow-p-88.html Załatwiają sprawę, czy trzeba dołożyć jeszcze dodatkową parę skarpet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 W dniu 3.12.2017 o 20:48, tomek1 napisał: Załatwiają sprawę, czy trzeba dołożyć jeszcze dodatkową parę skarpet? Powiem tak , do chodzenia po brzegu jak jest +4-5 to mi wystarczy. Do brodzenia po pas 6-7h w wodzie 4 stopnie zakładam jeszcze narciarskie + ocieplacze vision i komfort pełny zapomniałem dodać , że ja jestem zmarźluch straszny, @Booryss i @bacyk mogą potwierdzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 43 minuty temu, Odys80 napisał: Powiem tak , do chodzenia po brzegu jak jest +4-5 to mi wystarczy. Do brodzenia po pas 6-7h w wodzie 4 stopnie zakładam jeszcze narciarskie + ocieplacze vision i komfort pełny zapomniałem dodać , że ja jestem zmarźluch straszny, @Booryss i @bacyk mogą potwierdzić Ten to nawet w lecie się telepie z zimna! Odys jak by wcisnął jeszcze parę skarpet z Bizona lub Niedzwiedzia Polarnego to by mu bylo ciepło. Ważne bardzo jest to żeby stopa miała luz 2 pary czy 5 par skarpet nic nie dadzą gdy stopa jest ściśnięta i krążenia brak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Godzinę temu, Booryss napisał: Ten to nawet w lecie się telepie z zimna! Odys jak by wcisnął jeszcze parę skarpet z Bizona lub Niedzwiedzia Polarnego to by mu bylo ciepło. Ważne bardzo jest to żeby stopa miała luz 2 pary czy 5 par skarpet nic nie dadzą gdy stopa jest ściśnięta i krążenia brak. Też to zauważyłem, ale niestety dla mnie dopiero w zeszłym roku. Tyle lat cierpień... To naprawdę bardzo ważne. Teraz zakładam na ryby 2 pary rozmiar 2-3 za duży. Jak to się dobrze ułoży w bucie to cały dzień mi nie straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Ja na lodzie mam dwie pary skarpet jedne cienkie a drugie grube i obie pary są z wełny - najlepiej kupować na rynku od Rosjan , no i odpowiednio za duże buty/śniegowce , ja mam stopę 42 a buty 45. Co do rękawiczek - używam 3 pary jedne cienkie wojskowe chyba z bawełny?(galowe) pięcio-palczatki z obciętymi 3 palcami od strony kciuka , jak jest zimniej to palczatki polarowe , a jak mocno zmarznę w ręce , to zakładam takie jak na foci , nie koniecznie jaxona chociaż akurat je mam i nie narzekam . Najcieplejsze jednak są rękawice z jednym palcem(kciuk) ale ja łowię bez kołowrotka , więc takie tylko do zagrzania rąk czy w czasie wędrówki na inne łowisko . Najlepiej też mieć zawsze parę w zapasie , jak by zamokły czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi