Krzych321 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 W końcu przyszła moja sahara! Nie wiem, czy tak ma być, bo pierwszy raz w życiu trzymałem taki kołowrotek w rękach, ale szumi on dosyć wyraźnie. Maślana praca nie jest aż tak maślana, jak się spodziewałem. Źle on też nawija żyłkę. Za dużo na dole, na samej górze prawie w ogóle. Przeszkadza to, bo linka o grubości 0.20 zlatuje. Aby temgo umikniknąć, to co chwilę podwijałem spadającą żyłkę do góry. Nie wiem, czy tak ma być i czy powinienem go odesłać. W końcu wysyłka to koszty... proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Witaj Zacznijmy od żyłki - złe nawijanie - faktycznie u ciebie bardzo źle nawinięta jest żyłka , korygujesz podkładkami dostarczonymi przez producenta , w pudełku powinny być dodatkowe podkładki . Maślana praca a raczej jej brak - kołowrotek od markowego producenta za takie pieniądze czego się więcej spodziewać , dobre modele zaczynają się od 1500,- a prawdziwe niezniszczalne maszyny od 2800,- Szum kołowrotka - prawdopodobnie kołowrotek nasmarowany bardzo oszczędnie i BARDZO rzadkim smarem - Klient lubi jak się ładnie kręci a że wszystko się po roku wytrze Trudno . Jedyne kołowrotki gdzie pakuję taki rzadki smar to podlodowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Tak jak kolega wyzej pisze wyreguluj podkladkami.. albo zdejm albo doloz.. i bedzie ladnie nawinieta... A co do szumu to moze on tak ma poprostu... jak jest lipa to poprostu zwroc doloz i kip cos porzadniejszego;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych321 Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Dzięki! Podkładek nie było, więc będę musiał dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi