Ranger Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Witam kolegów. W najbliższym czasie mam zamiar nabyć kołowrotek do feedera do 120 g. Mam na oku młynki Okumy min. Okuma Travertine Baitfeeder (cena około 200 zł) oraz nieco tańszą Okuma Carbonite Baitfeeder (cena nieco powyżej 100 zł). I jest jedno pytanie czy wziąść tą Okumę Carbonite czy lepiej dołożyć i wziąć tą Travertine? Może miał ktoś do czynienia z tymi młynkami lub coś o nich wie? Słyszałem wiele pozytywnych opinii na temat tych kręciołów , a nie wiem który z nich bedzie lepszy a moze miedzy nimi nie ma az tak wielkiej różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ranger Napisano 20 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2018 Chyba , że jeszcze Okuma Lexsan Pro Baitfeeder? Ma tylko mniej łożysk niż travertine , a tak to chyba to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 travertine to legenda i na pewno warto dopłacić bo to kołowrotek sprawdzony,ale z tego co mi wiadomo tego kołowrotka już nie produkują (w nie ktorych sklepach mogą jeszcze mieć na stanie ),jego następcą jest okuma tactic i taki posiadam lecz nie wydam opinii na jego temat ponieważ za krótko nim łowiłem żeby polecać tzn kołwrotek mam już drugi sezon ale na rybach był ze mną kilka razy,wygląda porządnie ,kręci też fajnie,ogólnie póki co wszystko na plus ,lecz tak jak pisałem,za wcześnie na polecanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ranger Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 Dzieki za podpowiedz.Właśnie chyba zdecyduje sie na zakup travertine , w niektórych sklepach mają jeszcze je na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 druga rzecz kolego to to że kołowrotek z wolnym biegiem w cenie ok 100zł może długo nie wytańczyć,jak miałbym osobiście ograniczony budżet i miał kupić kołowrotek do ok 100 to wolałbym kupić bez wb.ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ranger Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 To znaczy o tego Carbonite to zapytałem z czystej ciekawości, po prostu może ktoś miał z nim styczność i mógłby napisać o nim parę słów tylko tak chciałem sie cos o nim dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 25 Kwietnia 2018 Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Mam Travertine już długi czas i pracuje bez zarzutu także mogę polecić. Jeśli chcesz coś tańszego i również solidnego to polecam Robinson METHOD FEEDER FD 405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 25 Kwietnia 2018 Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Mam kołowrotki Okuma Travertine Baitfeeder TRB wielkości 55 już z 10 lat a może i dłużej Kiedyś dość intensywnie używane przy karpiówkach ,teraz mniej .Polecam. Do feederów 120g będą pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi