Ranger Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Witam kolegów. Łowiłem w tym roku liny i karasie na spławik w dość płytkim miejscu bo było tam ok. 1,2 m głębokości i jakieś 5 m od brzegu.W następnym sezonie mam zamiar połowić trochę z gruntu na wodzie od ok. 2 do 3 m. I nasuwa się pytanie, bo lin i karaś jest z natury rybą płochliwą , czy plusk ciężarka ok. 25-40 g. posłanego na odległość 30 m. nie spłoszy ryb? Pytam również o karpie, ponieważ również występują w łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Karasia i karpia z pewnością nie spłoszy. W pewnych sytuacjach wręcz podawanie zanęty w kulach procą powoduje wzrost aktywności ryb. Gorzej z linem, ale też można go z powodzeniem łowić metodami gruntowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ranger Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 Dzięki właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi