l4rgo84 Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Witam, przymierzam się do zakupu nowego wędziska. Dotychczas posiadałem kij DAM MAD D-Fender 2 (złamał się w zeszłym sezonie). Przeglądając ofertę można dostać zawrotów głowy, oferta jest ogromna i ciężko wybrać coś dla siebie, zwłaszcza że bazuje jedynie na parametrach i opiniach użytkowników. Szukam wędziska uniwersalnego. Dalekie rzuty, szybka akcja ale zarazem satysfakcja z holu mniejszych okazów. Najczęściej łowię na metodę ale koszykiem też nie pogardzę. Wody stojące, małe lokalne stawy ale również duże jeziora. Przeglądając oferty trafiłem na kilka ciekawych pozycji: 1. Daiwa Wędka Ninja X Carp 2s 12FT 3LBS 50 - Nowy model, akcja progresywna, nie znalazłem żadnych opinii na temat tego wędziska, jeden z moich faworytów. 2. DAM MAD D-FENDER III / UK50 /3,60m 12' / 3.00LBS - Korzystałem z poprzedniej wersji z mniejszymi przelotkami ale w wersji 3.25 LBS, szybka akcja, dalekie rzuty, ale niestety mała satysfakcja z holu mniejszych ryb. 3. Wędka Daiwa Black Widow 3.6m 3lb 2-cz - Jedno z bardziej popularnych wędzisk o akcji parabolicznej. 4. WĘDKA PROLOGIC C1A 3,60m 3,00lbs 2 SEC - Wiele osób poleca tego kija, czy ktoś z użytkowników mógłby się o nim wypowiedzieć ? 5. SHIMANO TRIBAL TX-1 12" 3,0 Lbs Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Polecam pozycję nr 3. Mam, czasami jeszcze używam, wytrzymała wiele, nie mam nic do zarzucenia, jednak wersją 3 lbs nie osiągniesz zawrotnych odległości w rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l4rgo84 Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 A model Daiwy z pierwszej pozycji? Z tego co widziałem na filmie z nowościami Daiwy to model wyżej niż Black Widow, tylko jak to zweryfikować Tutaj przedstawiciel Daiwa opowiada o niej przesuń suwak do 1:16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 13 Marca 2018 Share Napisano 13 Marca 2018 Nowy model, ciężko znaleźć wiarygodne opinie, przedstawiciel mówi, bo tak musi, jak nie sprzeda nie będzie na chlebek Wszystko zleży też od tego w jakim budżecie chcesz się zmieścić. Dobre opinie mają też kije Prologica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Bierz nr 3wędka świetna ,mam używam kilkanaście sezonów i nic złego się z wędką nie dzieje. Ale niem jest to wędka rzutowa choć te 60-70m spokojnie da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi