Mieczysław Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Posiadam obecnie ponton 360 na silniku 10 KM, ponton powoli mi się kończy nie wiem czy wytrzyma do końca sezonu tego roku 2018 sprawdził mi się niesamowicie pod każdym względem na rzece, moc silnika, zwrotność itd. Szukam alternatywy dla moich potrzeb i tu są schody. Dobry ponton kosztuje tyle samo co łódka. Jeśli chodzi o parkowanie , przechowywanie, to ponton jest łatwiejszy do szafy schowasz, a łódki nie . Ale to też nie duży problem, działka, garaż jest.Wybór sprzętu, jest tego od groma.Co byście mi doradzili.Jeśli łódkę to jaką.jeśli ponton to jaki. Pozdrawiam. Pływam rekreacyjnie, turystycznie, a przede wszystkim wędkuję na rzece, spinning, grunt, mucha, troling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Posiadam obecnie ponton 360 na silniku 10 KM, ponton powoli mi się kończy nie wiem czy wytrzyma do końca sezonu tego roku 2018 sprawdził mi się niesamowicie pod każdym względem na rzece, moc silnika, zwrotność itd. Szukam alternatywy dla moich potrzeb i tu są schody. Dobry ponton kosztuje tyle samo co łódka. Jeśli chodzi o parkowanie , przechowywanie, to ponton jest łatwiejszy do szafy schowasz, a łódki nie . Ale to też nie duży problem, działka, garaż jest.Wybór sprzętu, jest tego od groma.Co byście mi doradzili.Jeśli łódkę to jaką.jeśli ponton to jaki. Pozdrawiam. Tak tylko to składanie itd. i wyjmowanie z szafy znowu składanie jest uciążliwe . W moim przypadku mam i tworzywo i balony i w zależności gdzie mam wędkować to z tego korzystam . Mieczysław masz już nie małe doświadczenie w pływaniu , co Ci instynkt podpowiada . Ile lat masz ponton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Ponton posiadam już leci 7 rok i już się rozkleja w miejscach krzyżowo łączeniowych , widziałeś zdjęcia. A kil jest cały do wyklejenia. Mam zamiar kupić Wigry 355. Ale najpierw bym musiał zrobić test na jakiejś łódce jak się spisze moja Hondzia. Myślę że czas na zmiany i tak jak napisałeś stale to rozpakowywanie i wypakowywania to już dość tego. Dzięki i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Mieczysław , gdzie trzymałeś ponton , masz działkę i garaż . Mam znajomka co od kilku lat nie spuszczał powietrza z balona , przychodzi wiosna i trochę dopompuje powietrza i na wodę , garażowany . Kurka gdybym ja miał garaż to mam kłopot z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Trzymam na działce spakowany, mam możliwość garażowania lecz nie posiadam przyczepki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 A co ty posiadasz ponton czy łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Mam łódkę 310 x 140 w zeszłym roku malowana farbą chlorokauczukową , trzymam ją w klubie kajakowym a do wodowania mam dwadzieścia metrów + ponton Crab Bush 360 niestety spakowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 A jak u Ciebie ze slipami Bo ponton latwiej jest zwodowac. Aby zrzucic lodke potrzebujesz slipu a jak sa slabe to i auta 4x4. Ewentualnie lekka lodka i kompan do pomocy. Brales aspekt wodowania pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Dlatego ja mam kajak specjalnie kupiony na moją rzekę która mocno zarasta , latem z silnikiem to nie da rady , a łódką na wiosłach to porażka , dlatego też kajak, łódka 4m stoi na jeziorze , ale też rozmyślam nad pontonem , czasem by się chciało pojechać na jakieś jeziorko z bratem - spalina i elektryk jest , taki ponton 3,3m myślę że nie było by problemu przewieźć na dachu? a mam gdzie trzymać , więc nie musiał bym go ciągle pompować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Do kol. buszmena, świetna sprawa z kajakiem na małej rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Teraz wyskoczyli z opłatą za pomost i denne . Zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Pokleiłem miejsca nieszczelne w pontonie , mam nadzieję że będzie czymać za parę dni się okaże. Jestem już przygotowany na zakup nowej jednostki i jest to wybór łódki, długo trzeba szukać, opinię itp. A ponton pujdzie na wodę do momentu kiedy łódkę zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi