Sebixowy Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , szukałem na forum jakichś podpowiedzi dotyczących doboru silnika elektrycznego z akumulatorem do ponotnu z tym, że sprawa jest o tyle skomplikowana, że z tatą jeździmy bardzo rzadko na takie wypady z pontonem. Nie chcemy wydać jakos super dużo kasy ale chcielibyśmy zeby to było wmiare porządne. Co roku jeździmy na Mazury pod kątem wędkowania (z pomostu heheh) Stad tez myśl zeby w koncu wypłynąć sobie pontonikiem gdzieś dalej. Budżet jaki założyliśmy z tata to 1000zl, ewentualnie jak będzie cos godnego uwagi to dołożymy te 200-300zl. Razem ważymy około 180kg, a ponton jaki posiadamy to cos takiego jak w załączniku. Przepraszam, ze nie pamietam dokładnego modelu pontonu i z góry dzieki wam za rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Do takiego malucha to 40 lbs wystarczy ale do 1000 zł można kupić sporo mocniejszy . Mój kolega kupił Osapiana 55lbs za 825 zł nówkę ze sklepu z tym że aku miał wcześniej 120 ah . Jeżeli będziecie łowili na spinning to powiem szczerze że za długo nie posiedzicie w tym pontonie , jeżeli inna metoda wędkowania to macie porażkę , po prostu jest za mały , cały ponton 270 cm , kokpit 170+ - cm , tatko + ty + kilka klamotów i klęska . Trochę poczytajcie , popytajcie aby później nie żałować zakupów , czasami można trafić zajefajną używkę za nie wielkie pieniądze , mowa pontonach jak i silnikach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebixowy Napisano 16 Maja 2018 Autor Share Napisano 16 Maja 2018 dzieki za odpowiedź, napisz mi kolego prosze czy haswing osapian bedzie dobrym wyborem? Czy jest jeszcze cos tańszego godnego uwagi ? A jaki aku 100ah polecasz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Mam Haswinga 40 lbs drugi sezon i na razie się sprawdza. W sumie bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Będzie dobrym wyborem , jeżeli będziesz użytkował w należyty sposób to będzie Ci służył ładne lata . Wbrew opiniom i tańsze silniki długo wytrzymują , osobiście posiadam Neraus 40 lbs który mi służy już jakieś siedem , osiem lat przy aku 80 ah SHIMASTU GEL , po każdym pływaniu aku ładowane niezależnie ile było eksploatowane i jak na razie jest wszystko ok , popychał ponton 300 cm na jeziorach jak i łódkę 310 cm po Wiśle , co do Wisły to miał co robić ale dało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebixowy Napisano 18 Maja 2018 Autor Share Napisano 18 Maja 2018 Dzieki panowie za rady, pytanko jeszcze czy akumulator który znalazłem na allegro "CSSB AGM 12V 100Ah HQS" za 520zł będzie w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi