Mambak Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Witam. Od 2 tygodni znalazłem nowe hobby jakim jest wędkowanie . Nabyłem wędzisko teleskopowe(z allegro za 30zł) o długości 3.6m i wyrzucie 50-100g, które złamało się przy normalnym zarzuceniu. Łowie drobne rybki białe metodą spławikową(spławiki od 3 do 10g) na jeziorach. Wiem jedynie, że ciężar wyrzutu nie powinien być większy niż 25- 30g. I tu pojawia się pytanie polecicie mi jakieś budżetowe wędzisko teleskopowe, które posłuży chociaż z jeden sezon i nie złamie się od tak? 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Ato ci pech , wędzisko 50 - 100 gr i pękło , ciekaw jestem coś Ty z nim robił łowiąc na spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambak Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 Zarzuciłem po prostu i pękło. Dodam, że miałem wtedy założone nie więcej jak 10g obciązenia 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 To wszystko zależy jak będziesz użytkował wędkę , z mojej strony mogę polecić wędką którą użytkuję już z 7-8 lat to Jaxon Inspira Tele Allround 10 - 40 gr . Dobre i w miarę tanie są też z Mikado czy Kongera ale mówię jak dbasz to takie masz , tanie nie znaczy gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Jak byś chciał to mam do sprzedania nieużywany Robinson Red Star Float Expert 4,50m 5-20g Tani, elastyczny i lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambak Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 Nie no gdzie takiej 4.5m nie chcę. Wole max do 3m. Znalazłem taką taniutką 2.7m firmy Mikado. Myślicie, że się nada i nie rozwali po kilku dniach? http://www.wedkarski.com/wedki/3854-wedka-fish-hunter-telespin-mikado.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 2,7 m to trochę za mało , szukaj czegoś 3,30 - 360 , łatwiej Ci będzie rzucać jak i przyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Wielkiego doświadczenia w spławikowaniu nie mam ale nie widziałem jeszcze wędki pod spławik poniżej 3m. Wieksza długość ułatwia łowienie nad roślinami, zwieksza odległość rzutu i skuteczność zacięć. Często jeśli łowi się w pobliżu roślinności wodnej ułatwi precyzyjny hol. No ale niech każdy łowi tak jak mu wygodniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iperch Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 To kwestia wspomnianej wygody, akurat ja osobiście nie wyobrażam sobie wędki pod spławik krótszej niż te 3m. Co do samej firmy i modelu to już powyżej masz kilka typów, wszystko sprowadza się do budżetu jaki jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi