Bidon Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Witam przymierzam się do kupna kołowrotka Mistrall Maximus GT7000 podkreślam że jetem pozątkującym karpirzem i chciałem zapytać czy taka wielkość kołowrotka czyli 7000 nie bedzie dla mnie za duża czy może mi w czymś przeszkadzać. Co wy o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 3 godziny temu, Bidon napisał: podkreślam że jetem pozątkującym karpirzem i chciałem zapytać czy taka wielkość kołowrotka czyli 7000 nie bedzie dla mnie za duża czy może mi w czymś przeszkadzać To w miarę standardowa wielkość i waga kołowrotka karpiowego. Duża szpula pozwala na długie rzuty i w razie potrzeby daje zapas żyłki do wywózki. Przeszkadzać nie będzie. Chyba, że jesteś jeszcze w podstawówce, wtedy np. 20 minut holu dużego karpia może być wyzwaniem dla mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bidon Napisano 1 Lipca 2018 Autor Share Napisano 1 Lipca 2018 Okej dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 Wielkość jest ok, natomiast co do tego kołowrotka to ma niezbyt pochlebne opinie. Swego czasu sam przymierzałem się do tego młynka, szukałem czegoś tańszego do spoda. Nie kupiłem go, natomiast kupiłem Spro Super Long Cast 460 i ten kręciołek mogę polecić. Jeśli nie przeszkadza Ci że ten Spro nie ma wolnego biegu to na twoim miejscu dołożył bym kilka złotych i kupił Spro. Co do wolnego biegu to ja używam kręciołków które go nie mają, po prostu kwestia gustu i przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi