Wiesław Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Dzieki za porade! A czy dużo wieksza była by predkość przy użyciu silnika 3,5KM niż 2KM? Czy warto kupić 3,5KM silnik? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Powiem Ci tak. Ja też zaczynałem od 2 KM ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i teraz pływam na 5 KM i starcza to na pływanie 2-3 osoby nawet przy dużym wietrze i fali na Zegrzu. Na pewno doradzam ci 4 - sów lepiej trzyma niskie obroty nie musisz sie bawić z mieszanką olejową ale trzeba pamiętać jak kłaść silnik. 3,5 KM ma o ile pamiętam Mercury, Tohatsu ale to to samo.Zobacz sobie jeszcze Yamahe 4 KM warte uwagi. Ceny wszystkich silników ok 4 KM są podobne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Znalazłem teraz na allegro ponton: NAWIGATOR III model 400 rozmiar 262x127 cm waga 20kg. Co sadzisz o tym pontonie? Czy jest bespieczne takie kupowanie? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Bardzo skromny opis ma na allegro ten ponton. Np. ile ma komór jaka podłoga itd. Osobiście odradzam. Pewnie dlatego że bezpieczniejsza jest łódź ale wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Też myśle że łódz bendzie lepsza. To jest adres strony http://www.sklepzeglarski.net/ sam popatrz. Ale chyba kupie 245. Lecz sprawa silnika co wybrać? Raczej spalinowy i 4-suw. Lecz 2KM czy 3,5KM? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Jeżeli fundusze Ci na to pozwolą to nawet sie nie zastanawiaj tylko kup 3,5 KM natomiast zastanów sie nad długością łodzi ok. 3m. Przyzwoicie wyglądają te łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Dzieki za porady! Raczej kupie mniejszą łódke poniewarz bym ciągnoł ja na kółkach. Chyba że gdzieś bym ją zostawiał a tylko silnik brał do domu. Jak bym kupował 3,5KM to Mercury ,a jak 2KM to chyba Honda ponieważ na chyba ma 4lata czy 5lat gwarancji. Czy to był by dobry wybór? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Wybrałbym na pewno z tych dwóch 3,5 KM choć Honda daje 5 lat gwarancji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Dzieki! Jeszcze sie zastanowie. Tam na stronie pisze silnik 3KM czy można doczepić 3,5? czy ma to jakieś znaczenie? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Raczej nie powinno mieć znaczenia. Ale lepiej zapytaj przy kupnie producenta łodzi. Pamiętaj zawsze o jednym żeby zawsze przywiązywać silnik do łodzi. Życzę miłego pływania i wędkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Dzięki! Jak bym miał kupić Honde to jest kilka wersji trzy z krótką stopą. Wersja SU , wersja SHU , wersja SCHU . Którą wybrać jakie są różnice? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Jeszcze jedna rzecz zjest ważna - transport. Jeśli łódź to albo musisz mieć gdzie ją cumować, gdzie przechować na zimę a jeśli chodzi o transprt powinieneś mieć przyczepę (no i hak i auto które to pociągnie bez doprowadzania Ciebie i innych użytkowników drogi do pasji) - wożenie na dachu raczej odradzam. Tak więc jeśli nie masz "parkingu" na łódkę a do transportu jedynie bagażnik - to lepiej ponton. Zgadzam się z przedmówcami że ogólnie lepsza jest łódź ale weź pod uwagę co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Dzieki! Ja mieszkam blisko jeziora ok. 500m wiec chciałem kupić wozek do transportu ale tylko na zilme lecz silnik brał bym tylko za sobą. Jak starczy pieniędzy to kupie Mercury 3,5KM a jak nie Honde 2KM. Łódke latem nieraz wykorzystywał do celów turystycznych. A czy z łódką 245x130 i z silnikiem 3,5KM i z 2-3os. dorosłymi wyciągnoł bym 15km/h ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Tam w tej ostatnim pytaniu coś pokręciłem ale zapomnialem si zapytać czy taka łódka 245x130 jest stabilna na wodzie? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Cześć. Jestem nowy na forum. Mam na imię Sławek, mam 37 lat. Mieszkam w Zawierciu. Moim hobby jest wędkarstwo. Moje sukcesy to okoń 47 cm, szczupak 86 cm. Mam do Was wielką prośbę - na temat pontonów jest dużo postów, lecz nie mogę znależć informacji o pontonie navigator III 400. Chcę go kupić, ale nie wiem, czy to dobry wybór. Czy ktoś posiada ten model i podzieliłby się ze mną opinią na jego temat. Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 KLIKNIJCzy o ten chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 10 koła za ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 10 koła za ponton nooo, baaa, w końcu chłopak z Zawiercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Chodzi mi o to, że za tą cenę można niezłą łódeczkę z przyzwoitym silnikiem nabyć Ten ponton to chyba dulki ze złota musi mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid czapla Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 Czesc kupiles moze ten ponton navigator3 400????????? jesli tak to odezwij sie na gg 11896216 bo mam pare pytan . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchewczak Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Witam!!! Nie posiadam tego pontonu, ale miałem okazję dokładnie go obejrzeć w markecie na ekspozycji. Notabene w markecie chcieli za niego 2000zł (pogięło ich). Ponton ten można już kupić w sprzedaży internetowej i na Allegro za ok 850zł i to z pawężą. Brak obrotowych dulek i pompowane dno powodują jednak, że wybrałbym nieco inny ponton- ponton firmy INTEX -Mariner 4. Ma sztywną podłogę z paneli, obrotowe dulki do wioseł, szybkie zawory i uchwyty do pawęży (taką pawęż kupisz na Allegro za 89zł). Mariner kosztuje ok. 800zł na Allegro. Główną wadą tych pontonów jest jednak brak ławek (teoretycznie da się dorobić 2 ławeczki i jakoś je przymocować). A jeszcze lepszym rozwiązaniem jest wybór czegoś z oferty firmy TOKAREX (ogłaszają się także na Allegro). Są tam w ofercie m.in. rosyjskie i ukraińskie pontony, które można nabyć za przystępną cenę. Już za ok. 1500zł kupisz ponton z pawężą i ławeczkami. Pozdrowienia Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedii70 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 witam poszukuje jakiegos dobrego pontonu z mozliwoscia dolozenia silnika elektrcznego ew jakiejsc malej ludeczkie na dwie osoby + dziecko prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2007 Autor Share Napisano 24 Lipca 2007 Ale jaka kwota jest przeznaczona 1000pln czy 10tyśpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedii70 Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 raczej 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2007 Autor Share Napisano 24 Lipca 2007 Moze tu coś wybierzeszTU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi