Dawiddd998 Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Witam, jestem początkującym karpiarzem, wyciągnąłem kilka tych rybek na zwykły tani zestaw za 60zl. Zamierzam zająć się tym bardziej na poważnie i tutaj moje pytanie.Jaki kijek na początek, poniżej dałem moje propozycje, może Wy byście dali coś od siebie do kwoty 200zl Wędka Karpiowa Mikado Intro Carp 360 Czy Wędka Mikado Sakana hanta Carp 360/2,75lbs A może Karpiowa wędka MIKADO-SENSEI 3,60 I jaki kołowrotek będzie najbardziej rozsądny, taki do 150zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Osobiście nie miałem do czynienia z tymi wędkami, ale jeżeli chcesz zająć się łowieniem karpi na poważnie to lepiej zainwestuj w coś lepszego,co ci posłuży kilka lat i da przyjemność łowienia. Jeżeli chodzi o wędki popatrz przykładowo na Daiwa BW, JRC itp. Z kołowrotków proponuję coś ze SPRO lub Anacondy. Wiem, że to trochę wyższy budżet ale przecież kupujesz sprzęt na kilka lat. Poczekaj do zimy będzie można pewnie kupić coś z używek za nie wielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Bracie odpóść sobie kompozyty typu mikado ciężko bedzie się ich potem pozbyć ...co do kijów tylko węgiel i tylko dwuskłady zupełnie inna praca i doznania z holu polecam prologic c1 nie pomyl zc1alfa c1-dostaniesz najtaniej w askari pl. 2,75 lbs 3,60m , co do młynków to spro super long cast 460 dobra jakość w rozsądnej cenie tu musisz poszperać w necie za najniższą ceną rozbieżności są spore...co do reszty śmiało pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 24 minuty temu, mirek z napisał: dostaniesz najtaniej w askari pl. 2,75 lbs Takie kije dedykowane są pod wywózkę. Uniwersalną wędką jest 3 lbs, a jeżeli zależy nam na mocy i dalekich rzutach to 3,5 lbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi