danykolowrotek Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Witam.Potrzebuje porady w doborze sprzętu od podstaw: kij(cw długość), kołowrotek(rozmiar), plecionka/żyłka(grubość), uprzedzam, że jestem zielony.Zamierzam łowić z brzegu, głębokość wody od 15 do 40 metrów. Zastanawiam się nad pilkerami, lub zestawem gruntowym. Może ktoś mi wskarze w czym będę miał większe szanse?Do tej pory łowiełem na lekki zestaw spiningowy 30g cw na płytkiej wodzie do 10m i trafiały się dorsze, czerniaki, makrele, łososie. Teraz zamierzam ruszyć na głębszą wodę, dlatego chciałbym zaczerpnąć waszych porad, zanim rusze do sklepu i zacznę brać w ciemno. ;) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oshee Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Ja mam zestaw Sea Fox. Polecił mi sprzedawca jak jechałem na dorsze i jestem mega zadowolony. Kij Sea Fox Fighter. Kołowrotek Sea Fox Atlantic i plecionka żółta Sea FOx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi