danykolowrotek Napisano 29 Września 2018 Napisano 29 Września 2018 Witam.Potrzebuje porady w doborze sprzętu od podstaw: kij(cw długość), kołowrotek(rozmiar), plecionka/żyłka(grubość), uprzedzam, że jestem zielony.Zamierzam łowić z brzegu, głębokość wody od 15 do 40 metrów. Zastanawiam się nad pilkerami, lub zestawem gruntowym. Może ktoś mi wskarze w czym będę miał większe szanse?Do tej pory łowiełem na lekki zestaw spiningowy 30g cw na płytkiej wodzie do 10m i trafiały się dorsze, czerniaki, makrele, łososie. Teraz zamierzam ruszyć na głębszą wodę, dlatego chciałbym zaczerpnąć waszych porad, zanim rusze do sklepu i zacznę brać w ciemno. ;) pozdrawiam. Cytuj
Oshee Napisano 29 Września 2018 Napisano 29 Września 2018 Ja mam zestaw Sea Fox. Polecił mi sprzedawca jak jechałem na dorsze i jestem mega zadowolony. Kij Sea Fox Fighter. Kołowrotek Sea Fox Atlantic i plecionka żółta Sea FOx Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi