cemazet Napisano 18 Października 2018 Napisano 18 Października 2018 Witam. Chcialbym zapytac czy probowal ktos necic ryby kilka dni przed lowieniem kukurydza obrana z kolb z pola. Mam zamiar necic rybki do soboty i w niedziele isc na polow i sprawdzic czy zda to egzamin. Chcialbym jeszcze zapytac co dodac do tej kukurydzy moze jakies aromaty , dodatki , czytalem gdzies na forum ze ludzie dodaja czosnek , macie moze jakies inne pomysly co dodac zeby byl aromat tej kukurydzy ? pozdrawiam Cytuj
mikwed1 Napisano 18 Października 2018 Napisano 18 Października 2018 JA nęcę gotowaną kukurydzą, gotuje w szybkowarze - jest szybciej, do gorącej, ledwo odcedzonej, dodaje melase - dużo (ćwierć - pół litra na 3, 4 litry ugotowanej) i kolendrę mieloną - też dużo hmmm ze 100- 200 gram. "surową" - też się nęci i na pewno karpie i amury ją jedzą, z tym, że są kontrowersje jak ona wpływa na ryby , dużo osób twierdzi, że ma szkodliwy wpływ - pęcznieje w żołądkach, jest ciężkostrawna itd itp. Cytuj
jony Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 14 godzin temu, mikwed1 napisał: JA nęcę gotowaną kukurydzą, gotuje w szybkowarze - jest szybciej, do gorącej, ledwo odcedzonej, dodaje melase - dużo (ćwierć - pół litra na 3, 4 litry ugotowanej) i kolendrę mieloną - też dużo hmmm ze 100- 200 gram. "surową" - też się nęci i na pewno karpie i amury ją jedzą, z tym, że są kontrowersje jak ona wpływa na ryby , dużo osób twierdzi, że ma szkodliwy wpływ - pęcznieje w żołądkach, jest ciężkostrawna itd itp. Surową śmiało można nęcić, ryby są do tego przyzwyczajone, przecież w gospodarstwach rybackich nikt nie gotuje codziennie tony kukurydzy. Osobiście nęcę kukurydzą kiszoną, doskonale zdaje egzamin, jedyny minus w tym wszystkim, to smród kiszonki, ale rybom to nie przeszkadza. Cytuj
niki Napisano 20 Października 2018 Napisano 20 Października 2018 Witam W tym roku zrobiłem w słoiki pasteryzowanej w różnych zalewach od śmierdziuchów po mocno słodkie a część sfermentowałem nie wiem dlaczego ale mam wrażenie żę mocno sfermentowana i lekko już śmierdząca szybciej się gotuje ta poszła do mrożenia , Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi