cemazet Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Witam. Chcialbym zapytac czy probowal ktos necic ryby kilka dni przed lowieniem kukurydza obrana z kolb z pola. Mam zamiar necic rybki do soboty i w niedziele isc na polow i sprawdzic czy zda to egzamin. Chcialbym jeszcze zapytac co dodac do tej kukurydzy moze jakies aromaty , dodatki , czytalem gdzies na forum ze ludzie dodaja czosnek , macie moze jakies inne pomysly co dodac zeby byl aromat tej kukurydzy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 JA nęcę gotowaną kukurydzą, gotuje w szybkowarze - jest szybciej, do gorącej, ledwo odcedzonej, dodaje melase - dużo (ćwierć - pół litra na 3, 4 litry ugotowanej) i kolendrę mieloną - też dużo hmmm ze 100- 200 gram. "surową" - też się nęci i na pewno karpie i amury ją jedzą, z tym, że są kontrowersje jak ona wpływa na ryby , dużo osób twierdzi, że ma szkodliwy wpływ - pęcznieje w żołądkach, jest ciężkostrawna itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 14 godzin temu, mikwed1 napisał: JA nęcę gotowaną kukurydzą, gotuje w szybkowarze - jest szybciej, do gorącej, ledwo odcedzonej, dodaje melase - dużo (ćwierć - pół litra na 3, 4 litry ugotowanej) i kolendrę mieloną - też dużo hmmm ze 100- 200 gram. "surową" - też się nęci i na pewno karpie i amury ją jedzą, z tym, że są kontrowersje jak ona wpływa na ryby , dużo osób twierdzi, że ma szkodliwy wpływ - pęcznieje w żołądkach, jest ciężkostrawna itd itp. Surową śmiało można nęcić, ryby są do tego przyzwyczajone, przecież w gospodarstwach rybackich nikt nie gotuje codziennie tony kukurydzy. Osobiście nęcę kukurydzą kiszoną, doskonale zdaje egzamin, jedyny minus w tym wszystkim, to smród kiszonki, ale rybom to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Witam W tym roku zrobiłem w słoiki pasteryzowanej w różnych zalewach od śmierdziuchów po mocno słodkie a część sfermentowałem nie wiem dlaczego ale mam wrażenie żę mocno sfermentowana i lekko już śmierdząca szybciej się gotuje ta poszła do mrożenia , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.