Gość Anonymous Napisano 22 Kwietnia 2005 Napisano 22 Kwietnia 2005 mam pytanie, na majowke wyjezdzam w okolice warki mam zamiar lowic metada spiningowa i splawikowa lub gruntowa nad Pilica niestety nigdy nie lowilem nad rzekami jakies rady dotyczace miejsc gdzie mam sie ustawiac przynet metod itp itd z gory dziekuje!
maniek Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 Pawle Warka to tam gdzie takie dobre piwo ważą hehehe. Nie łapałem nigdy na Pilicy aż tam mnie nie zaniosło ,ale rzeki to moja domena nie wiem jakiej oczekujesz pomocy , jeśli chodzi ci o miejscówki to ci nie pomoge.
Gość Anonymous Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 tzn chodzi mi o miejsca gdzie mam szanse cos zlapac, z gory mowie ze nic nie wiem o rzekach i nie chce stac jak glupek i rzucac w jakies wiry czy inne meisjca gdzie ryb nigdy nei bylo i nie bedzie lub rzucac przynetami ktore na rzeki sie nie nadaja, na jeziorach uzywam lekkiego spiningu do tego twistery i rippery czasem obrotowki dosc male gumki 4-7 cm. Interesuja mnie wszelkie rady dotyczace polowu ryb drapieznych na rzece dodam iz nie jest ona uregulowana posiada rozne wyplycenia łaty itp, raz nad nia bylem ale wtedy bez wedk ii mam zamiar nadrobic to w majowke
maniek Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 Pawle metody połowu spławikowe na rzece były opisane na forum , natomiast spining w rzece już wkrutce opisze.
Gość Anonymous Napisano 6 Czerwca 2005 Napisano 6 Czerwca 2005 ja łowiłem kiedys na pilicy ale tam jest ciężko coś złapać natomiast przeżuciłem się na łowisko prywatne w mieście pilica efekty wspaniałe bardzo dużo i dużych ryb.polecam.
ociec Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 JESZCZE NIE JEST ZA POZNO CHYBA NA MOJĄ WYPOWIEDZ jeżdziłem na rybki w okolice warki na pilicę mogę nawet Ci powiedzieć gdzie otóz jadąc od warki w stronę miejscowosci falęcice ok 15 km od warki bedzie miejscowość michałów skręcisz wlewo i po 1km dotrzesz do mostu na pilicy nie przejeżdżasz po prawej stronie mostu jest droga gruntowa biegnaca brzegiem rzeki na odcinku ok 500m co jest w pilicy naprawdę rzadkie jest rynna gł dochodzi do 3m rynna ta jest już parę lat niezmienna dno kamieniste przechodzące w zwir ciekawostką jest iż Edmund G. znaaaaaany mistrz spławika nagrywał Tam film pt. POŁÓW LESZCZA W RZECE parokrotnie odwiedzalem to miejsc bylo fajnie - oczywiscie mam tu na mysli aspekt wedkarski, dla zachęty w sekrecie powiem byłem tam w tym roku jezeli chciałbys jeszcze poznac kilka miejscówek pusc racę ----żart wystarczy napisac
ipolo Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 hej, poławiam na Pilicy na odcinku Tomczyce-Osuchów-Białobrzegi. W tym roku nastawiam się (raz już byłem ale bez rezultatów + kończąc łowienie wcześniej deszcz,burza) na SUMA i tu mam zbieżne informacje. Jedni twierdzą, że pływa sum inni, że nie ma go w Pilicy, miejscowych spotykam rzadko i raczej są to z całym szacunkiem amatorzy płotek co o sumie mówią tak ,,chyba kiedyś był" lub ,,tu nie ma suma Panie" Pytanie do Was czy na tym odcinku bywa sum?, czy w ogóle ktoś słyszał, widział lub poławiał sumy??????????????
DooLiN Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Polecam ustawic się na suma w Okolicach gdzie Pilica wpływa do Wisły naprawdę fajne miejscówki.POLECAM!!!!
Mr. Flo Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 jak pilica to tylko ujście do wisły... Łowię od 15 lat na Pilicy w Warce i okolicach, bywają dni lepsze i gorsze... Sporo jest jazia ale małego... Sum bywa ale trzeba szukac podmytych, głebokich o spokojnym nurcie brzegów... Leszcz, kilka lat temu było go całkiem sporo, ostatnio mało, teraz liczę na przybór wody to i moze ryby sie pojawią... Z drapieżników to jest cała masa bolenia i na niego zachęcam wpaść... szczupaka też troszkę jest ale jak się trafi to mały pistolet największego złapałem 3kg 4 lata temu od tatmtej pory max 0,5kg
Gość Grisha Napisano 26 Maja 2009 Napisano 26 Maja 2009 witam wszystkich ciekawych Pilicy tak się składa, że jest to moja ulubiona rzeka chyba z racji tego że łowię tam najczęściej i to prawie od 10 lat można mnie spotkać w miejscowości Górki k. Wyśmierzyc. Tak więc jak ktoś zobaczy srebrną corollę kombi - zapraszam na pogaduchy Łowię na bolonkę 7 metrów głównie w nurcie rzeki , choć czasem jak wymyje gdzieś dołek to i tam zasiądę , przynęta to pinka, kukurydza, kaster nęcę kulami wielkości mandarynek z dodatkiem kleju i żwiru ... w tym roku na razie marnie bo tylko drobnica , ale tak na prawdę nie miałem jeszcze okazji spenetrować dobrze dołków brak czasu ...
Gość Grisha Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 dorzucam fotkę moich miejscówek kółka to miejsca zasiadek , linia - tędy przechodzę przez rzekę , kwadrat - tu parkuję auto pozdrawiam Grisha
Trekker Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, byłem ostatnio na Pilicy . Znalezlismy dolek okolo 2 -2,5 metra .Złapaliśmy 2 ładne Jazie na białego i pare płotek. W nocy nie łapaliśmy bo byliśmy już strasznie "zmęczeni" i zanosilo sie na burze , ale było słychać jak Rapa tłukła ostro. I to parę sztuk bo było słychać pluski w paru miejscach na raz. A po burzy z rana jedno wielkie NIC
Gość Grisha Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Trekker, pochwalisz się w jakiej miejscowości łowiliście ?? ja byłem w weekend w moich rejonach ale woda bystro płynęła i nie bardzo było gdzie połapać trafił się jazik 0,75 kg, klenik i płoć ... do sierpnia odpuszczam sobie Pilicę a w sierpniu nastawię się na wąsatą
ipolo Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 dorzucam fotkę moich miejscówek kółka to miejsca zasiadek , linia - tędy przechodzę przez rzekę , kwadrat - tu parkuję auto Obrazek pozdrawiam Grisha Jakie rybki tam poławiasz?
Gość Grisha Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 ipolo, w tym roku byłem nad Pilicą 5x 1 raz tylko ze spinningiem (2 szczupaki 50-60cm) i 4x z bolonką ... w sumie na bolonkę złowiłem jakieś 10 jazi od 0,5 do 0,75 kg, parę płoci i niedużych kleni. Myślę, że jak na Pilicę to całkiem nieźle Na jakiś czas (do połowy sierpnia) odpuszczam sobie tą rzeczkę na rzecz Wisły gdzie posiedzę 2 tygodnie jednak w sierpniu planuję przyjechać na tydzień nad Pilicę i poszukać brzany w nurcie ... mam 2-3 miejscówki (nie pokazane na fotce) gdzie miałem kontakt z tą rybką może wreszcie złowię konkretnego leszcza (pow. 2kg) ... tak więc do zobaczyska nad Pilicą
Trekker Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Grisha ja bylem w mijscowosci Brzezce . Woda ladna akurat mielismy ladna prazykose i dalo sie zarzuzic splawik. Ale lepsze brania z gruntu . Moze pojade tam jeszcze w przyszly ŁYKend Polecam czerwona zanete trapera.
lutek Napisano 27 Marca 2010 Napisano 27 Marca 2010 Kolego Grisha ile masz z Grodziska nad Pilicę kilometrów ?????
Gość Grisha Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 lutek, będzie coś około 82 km ale trasa teraz super bo od Mrokowa do Białobrzegów to prawie autostrada a swoją drogą woda zaczyna opadać i chyba na dniach jaziska zaczną żerować
dancan Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam serdecznie. Jutro wybieram się na działkę położoną nad moją ukochaną Pilicą. Okolice Promny. Od rana zaczynam nęcić, przenica już się gotuje:) Mam nadzieje, że po mojej długiej nieobecności nad tą piękną rzeką będę miał jakiekolwiek wyniki:) Mam kilka "swoich sprawdzonych" miejscówek, ale ostatnio duuużo się pozmieniało. Bobry, które coraz liczniej zamieszkują tamte rejony zrobiły czystki z nadbrzeżnymi krzakami i drzewami. Wracam w poniedziałek, dam znać czy udało się cokolwiek złowić.
Gość Grisha Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 dancan, połamania życzę i nie zapomnij się pochwalić jak pogoda będzie sprzyjać też się wybieram ... troszkę wyżej bo okolice Grzmiącej i bolonka będzie grana
dancan Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Grisha, ja zastanawiałem się nad kupnem bolonki. Widziałem kiedyś gościa, który łowił tą metądą i miał wyniki. Ja w tym czasie na DS nawet puknięcia. Jakich zanęt/przynęt będziesz używał?
Gość Grisha Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 ja zastanawiałem się nad kupnem bolonki.Widziałem kiedyś gościa, który łowił tą metądą i miał wyniki. Ja w tym czasie na DS nawet puknięcia. To nie zastanawiaj się tylko kup bolonka na Pilicy to moim zdaniem najskuteczniejsza metoda połowu białej ryby Jakich zanęt/przynęt będziesz używał? Zanęta mondial leszcz piernik lub karmel wanilia z dodatkiem kleju i żwiru (oczywiście po zmoczeniu przetarta przez sito) do zanęty pinka i kukurydza na haczyk pinka, kukurydza lub jak znajdę to spróbuję chruścika
Gość Grisha Napisano 16 Czerwca 2010 Napisano 16 Czerwca 2010 podbijam temat - jak sytuacja na rzece ? woda opadła i płynie spokojniej ? można szykować się weekendowe wędkowanie
Damianoooo Napisano 16 Czerwca 2010 Napisano 16 Czerwca 2010 woda opadla moj wujek ma dzialke w Ulaskach gostomskich blisko mostu w tomczycach 4 dni temu na zywca zlapl suma 3kg
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.