patryk/szczecin Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 czekamy na sprawozdanie z wyprawy....połamania żyłki na mrozie ; Cytuj
patryk/szczecin Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 06,03 ja jestem na 100 % i vasyl tez.....na dziewokliczu ...bedziemy gonic resztki lodu Cytuj
Jacek Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Chyba 7.03, czyli jutro? Od plaży do mostku lodu już nie ma, stan wody mocno się podniósł, no i woda jakaś taka szarobura. Jak na dzisiejszym piwie się nie zasiedzę, to dołączę Cytuj
Deuuu Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Jeśli pogoda będzie przyjazna to wbrew lekkiemu zaziębieniu też się pojawię jutro na dziewokliczu Cytuj
luk1234 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Też bym jutro zajrzał tam może, tylko nie do końca wiem jak dojechac ;< Jak wsiade w 61 i wysiade na przystanku dziewoklicz to bedzie daleko do lowiska? Cytuj
Jacek Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 kilka minut spacerem Kieruj się w stronę parkingu, i dalej przez bramkę na kąpielisko. O rany, to już prawie zlot, okonie mają przechlapane Cytuj
luk1234 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Ok a o ktorej godzinie moge sie Was tam spodziewać? Cytuj
Gość Vasyl Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Widze, ze moj pomysl na sobotni wypadzik i przewietrzenie wedki ma spory rozglos . Ja bede Panowie o 6.00 na parkingu. Poznacie mnie po czarnej kurtce z napisem LONSDALE. Tylko bez piwka prosze hehe. Musze zlapac pare okonkow, ale miesiarz ze mnie Cytuj
luk1234 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Wcześnie zaczynacie Ja postaram się być w okolicach 8 może chwile po. Mam nadzieje ze odnajde łowisko bo znam tylko z opowieści Cytuj
Gość Vasyl Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 luk1234: jak uslyszysz głosne: "JEST K**** SIEDZI! ALE WIELKI" - to kieruj sie w tamta strone hehe. Cytuj
Jacek Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Cytat Ja bede Panowie o 6.00 na parkingu O rany, ale hardcore, o szóstej to ja jeszcze będę pewnie o czymś śnił Pojawię się raczej bliżej 9 Cytuj
Gość Vasyl Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Jacek, zawsze o tej godzinie o tej porze roku zaczynam polow na Dziewokliczu . Najlepsze wyniki sa tak kolo 7. No to przyjedz, zrob nam kanapki smaczne, to sie wkupisz w łaski . Pozdrowki i do zobaczenia Cytuj
Jacek Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 No dobra, Vasyl, przekonałeś mnie i postaram się wcześniej. Ale jak nic o tej 7 nie złowię, to wisisz mi parę godzin snu Cytuj
luk1234 Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 No jak tam Wasze dzisiajsze wyniki na Dziewokliczu? Moje to zero Cytuj
Jacek Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 A co przyjechałeś w końcu?? Vasyl i Patryk męczyli sie tam od 6, ja na szczęście zaspałem i dojechałem o 8.30. Wyniki zerowe, woda jak martwa, choć próbowaliśmy łowić na wszystko Ok 9.30 zwinęliśmy się i pojechaliśmy do Jezierzyc na Płonię. No i tam podobnie, ryb żadnych nawet nie było widać... Cytuj
kocur Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 A ja wylądowałem nad wodą około 12 za podjuchami na jakimś kanale Cytuj
luk1234 Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 No niestety, ja byłem po 11 na Dziewokliczu, wędkarzy kilk było, nikt nie mial nawet brania zarowno na spina jak i na grunt i spławik ;O Cytuj
Gość Vasyl Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Generalnie to nad Dziewokliczem i na Płoni panowała sytuacja, jakby ryby stype mialy. Pojechalem tez z Patrykiem do siebie nad Regalice. Na spina nic, na splawik braly ploteczki. Jestem zdziwiony sytuacja nad Dziewokliczu. Rok temu o tej porze juz zaczynaly rybki ladnie skubac. kocur: chodzi o kanał kolo spoldzielni inwalidow?? Jak wyniki? Pozdrawiam wszystkich towarzyszy sobotniego dnia Cytuj
kocur Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Vasyl, za Wiskordem jeszcze kawałek jest przejazd kolejowy niestrzeżony taki lekko pod górę i za nim jest taka plątaniana kanałów o bardzo dużym uciągu To właśnie tam siedziałem z kumplem. Cytuj
artech Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 kocur, to są kanały w Kluczu. Z tego co mi wiadomo to jest to obręb ochronny i nie wolno tam łowić do 15 maja http://www.pzwszczecin.com/informacje.php?id=13 Cytuj
kocur Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 artech, masz rację, w poszukiwaniach wolnej wody bez zakazów trafiliśmy na wodę z zakazami A tak swoją drogą to nasz okręg mógłby zamieścić jakąś logiczną mapę z zaznaczonymi obszarami chronionymi bo to co jest na ich stronie to jakaś patologia jest Cytuj
artech Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 kocur, info na stronie PZW Szczecin jest, wystarczy się z nim zapoznać. W rejestrze połowów chyba także jest zawarta ta informacja. Ale masz rację, że sposób zaprezentowania jest mało czytelny, szczególnie dla osób nie znających dobrze łowisk w naszym okręgu. Cytuj
kocur Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 artech, sprawdzałem wszystko przed wyjazdem bo po co mieć później problemy i najeść się wstydu Po przyjeździe na Odyńca stwierdziliśmy że z lodem nie powalczymy więc szybkie zerknięcie w nowy rejestr połowu ryb gdzie jest mapka z ograniczeniami i heja za most kolejowy. Gdyby nas tam skontrolowali to mogło by się źle dla nich skończyć bo byliśmy święcie przekonani że jesteśmy na prawie i nie robimy nic złego. A że we 2 mamy wagę ćwierci tony więc mogło być ciekawie Cytuj
patryk/szczecin Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 panowie skandal.....rzucam spining..i łowie płotki...tylko one biora...eh.. Cytuj
Jacek Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Spoko, Patryk, idzie wiosna, lada chwila wszystko ożyje i zaczniemy wyciągać okonie. Ja ciągle twierdzę że moglibyśmy je już teraz łowić, tylko trzeba znaleźć odpowiednie łowisko i metodę. Gdzieś tam poczytałem na necie że okonie łowią przy ujściu tej nieszczęsnej Płoni do Dąbskiego, więc poszukam ich jeszcze tam, można tam tez ponoć trafić jazia. Jeżeli faktycznie w przyszłym tygodniu ma być już po kilkanaście stopni, to Odra też ożyje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi