exitmaku Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Mam pytanko. Pochodze z gorzowa i jeszcze nie opłaciłem karty ponieważ spininguję,a z tego co wiem to na żekach nie można spiningować do maja, a także niby nawet na jeziorzch.Więc jak z tym jest bo najchętniej to już jutro bym poszedł pobawić się z okonkami. Dzięki za odpowiedż.
Lary Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 a z tego co wiem to na rzekach nie można spiningować do majanie można poławiać np. szczupaka ale spiningować można przecież na spina można łowić klenia, jazia czy np. leszcza.
shogun_zag Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 jeszcze nie opłaciłem karty ponieważ spininguję To w wodach PZW nie możesz spiningować
exitmaku Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Napisano 19 Kwietnia 2007 A jednak poszukalem troszke na gorzowskich stronach i okazalo sie ze ze spiningiem musze poczekac do 1 maja
jeux Napisano 19 Kwietnia 2007 Napisano 19 Kwietnia 2007 to bardzo słabo szukałeś Gorzów to Wielkopolskie i ma takie same zasady co Dolnoślaskie z ramienia porozumień Na wodach otwartych i ogólnie dostępnych dla PZW spinningowanie dozwolone jest cały rok, zakaz połowów mają niektóre ryby <> a nie metoda wędkowania.
artech Napisano 20 Kwietnia 2007 Napisano 20 Kwietnia 2007 Niekiedy zdarza sie że niektóre wody obejmuje taki zakaz ale na pewno nie wszystkie. W Szczecinie np. na niektórych odcinkach Odry i Regalicy jest całkowity zakaz połowu od 1.01 do 15.05. - zimowiska ryb. Tak jest np. na "Cegielince" i kanałach Odry w okolicy Klucza. Natomiast nasz okręg chce również wprowadzić zakaz spinningu na Odrze i Regalicy, na niektórych odcinkach, od późnej jesieni do początku maja, ma to niby zapobiec kłusowaniu przez szarpakowców, co według mojej opinii jest kompletną bzdurą i wylewaniem dziecka z kąpielą. Być może w twoim okręgu jest podobnie, musisz się więc dokładnie dowiedzieć czy woda na której zamierzasz łowić nie ma takiego zakazu. http://www.pzw.gorzow.pl/ - przejrzałem tą stronę, ale nic tam o zakazie spina nie znalazłem, po za "górskimi".
exitmaku Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Napisano 22 Kwietnia 2007 to bardzo słabo szukałeś Gorzów to Wielkopolskie i ma takie same zasady co Dolnoślaskie ]Gorzów to Lubuskie Ztego co sie dowiedzialem to w gorzowskiem na rzekach można spiningować od 1 maja. Niewiem jak z jeziorami bo mam sprzeczne informacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.