jmk81 Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Czy ktoś łowił na zalewie w Mostkach (woj. świętokrzyskie)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja łowiłem tam z powodzeniem na wiosnę głównie płocie i jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 24 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja łowiłem tam z powodzeniem na wiosnę głównie płocie i jazie Maju.... może troszkę więcej szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 Zanętę miałem na płoć(traper),dodałem jeszcze płoć sekret i inne dodatki. łapałem na grunt. A na haku miałem pinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Ja tam najczesciej wedkuje. Wyniki są różne na wiosne głównie płoc i jaź.bierze również karp i lin gdy sie troszke ociepli.Drapierzników jest raczej mało chociaż darzają sie ładne okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 5 Maja 2007 Autor Share Napisano 5 Maja 2007 a z której strony łowisz?? kiedy ostatnio tam byłeś i co złowiłeś?? pytam bo zastanawiam sie czy nie wybrać sie na to łowisko (ode mnie to jakies 15km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Zawsze od lasu, ostatnio w sobotę złapałem karpia ale nęciłem kilka dni.A tak to zdarzały się jazie ale jakoś słabo w tym roku w porównaniu z tamtym rokiem.Ale to dopiero początke sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 i jak byłes ostatnio na mostkach ja jutro sie wybieram kilka dni już mnie tam nie było ciekawe jakei będa efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2007 Byłem w czwartek, przy mnie doświadczony wędkarz wyciągnąl 50cm amura i pare płotek, ale bez wiekszych rewelacji. Tam sezon dopiero się zaczyna albo znów się zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksist Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 w tym roku bylem raz na Mostkach i lowilem na splawik nic mi nie bralo a przy brzegu zauwazylem kielbie i z kumplem zaczelismy je trzaskac jeden po drugim (fajna zabawa) ale nic innego nie bralo : ... moze innym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 dodam jakieś fotki z zalewu bo żadnych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 i jeszcze coś znalazłem [ niektóre jeszcze wczesną wiosną robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Co z drapieznikiem na Mostkach? Ostatnio bylem tam kolo 10 lat temu i szczuple dosc ladnie zagryzaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Co z drapieznikiem na Mostkach? Ostatnio bylem tam kolo 10 lat temu i szczuple dosc ladnie zagryzaly To łowiłeś jeszcze na "starym" zalewie. ok 7 lat temu (może sie mylę ale coś koło tego) został spuszczony i i po budowie lepszej tamy ponownie napełniony. Nie wiem jak brały na tamtym zalewie co był wcześniej ale na tym nie jest za ciekawie. Z tego co słyszałem to ryba brała lepiej a najlepiej to podobno jeszcze na wcześniejszym, bo na Mostkach zalew był napełniany ostatnio po raz 3 Z drapieżników to chyba najlepiej okoń wypada ale trzeba trafić w dzień. Ja łowiłem ( co dziwne) na kukurydze takie do 38cm. Co do szczupaków to bardzo słabo o sandaczach nie słyszałem , raz o sumie słyszałem ale nie widziałem..Ogólnie to z drapieżnikiem słabo. Z białej rybo to karp lin amur płoć ładny jaźCo dziwne na tym zalewie nie masz leszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Szkoda ze tak kiepsko z drapieznikiem. Dzieki serdeczne za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam Wybieram się tam w weekend,może ktoś napisać jak tam teraz wygląda sytuacja, czy coś się dzieje w wodzie ? Na co sie nastawić? Czy jest sens rzucic male kulki na karpia lub amura? Myślę, że teraz najlepsze będą rybne, a drugi kij to feeder z pinka na haczyku. Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Przejeżdżałem w niedziele koło zalewu. Jeszcze był lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 No lód lód ale wydaje mi się że nie na całym nie byłem z drugiej strony od lasu od wpływu rzeki dziś się dowiem to może w sobotę się wybiorę. Co do nastawiania się to wiem że jak tylko lód puści to zawsze z kulkami siedzą, słyszałem też że jak tylko puści lód bora japońce na które jakoś co roku nie mogę natrafić wiosną. Ja tam się wybiorę w swoją sprawdzona miejscówkę mam nadzieje że za duuuuuużym jaziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Byłem, lodu nie ma. Z wedkowania wyłączony jest tylko krótki odcinek tarliska. Mam zamiar wybrac sie tam z jedna karpiowka i kulkami i jednym feederkiem. Może jakies szczegóły gdzie sie z takim zestawem najlepiej ustawić? O zanenty nie bede pytal bo i tak wszystko bedzie rybne i inne pochodne smierdziuchy. Zapytam jednak o przynenty na feederka ? co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Właśnie tam przy tarlisku zarówno z jednej jak i drugiej jego strony są dobre miejscówki, ale warunkiem połowienia w tych są bardzo daleki rzuty gdyż jest tam dość płytko. Jeżeli lodu nie ma to pewnie siedzą już w tym miejscu za karpiem z kulkami. Chcąc połowić nieco bliżej brzegu radze udać się w stronę molo. Od ulicy raczej nie wędkuje ale z tego co wiedzę wędkarze ustawiają się od samej plaży w stronę zapory tam wiem ze jest kilka dobrych stanowisk gdyż siedzę mniej więcej na ich wysokości tylko od lasu co do przynęty to tradycyjny biały ja łącze często z kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Mam zamiar wybrać sie na mostki z kulkami za karpiem. Dzieje sie tam cos teraz? Łowione sa jakies karpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ja karpi nie widziałem żeby ktoś łowił ostatnio co najwyżej jakieś niewielkie. Bierze dość dobrze płotka tylko nie w każdym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lotharn Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 drapieżnika jest sporo, od strony lasu: trafia się ładny szczupak, okonie raczej drobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Odnośnie drapieżnika to mam trochę inne zdanie. Uważam że za wiele to go nie ma, a jeżeli już to przeważa okoń i to całkiem słusznych rozmiarów. Co do szczupaka to mało kiedy widziałem żeby ktoś coś dużego złowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek r Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Na Mostkach jest dużo okonia ( do 40 cm) ,szczupaka , jest sum który już się rozmnaża no i niewielka ilość sandacza. Stwierdzenie , ze nie ma bo nic nie bierze - słabą ocenę wystawia wędkarzowi. Mnie ostatnio też nie brało , bo bardziej chciałem posiedzieć niż wędkować. Pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi