Skocz do zawartości
tokarex pontony

Woda do zanęty

Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spróbujcie koledzy mocno gazowanej wody, np. Żywiec. Kiedyś zupełnie przypadkiem zastosowałem, bo łowiłem w takim miejscu, gdzie ciężko dostać się suchą stopą do wody a kalosz został w garażu.

Zanęta robi się bardziej "puszysta". W kuchni częstokroć używana do ciasta naleśnikowego.

Podobnie jak cinek1979, gdy łowię w dużym uciągu, to wcześniej nawilżam zanętę i "doprawiam" ją już na łowisku w zależności od warunków.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Można też /a przynajmniej ja tak robię/ ciepłą wodą z kranu. Może to jest subiektywne ale zanęta jest intensywniejsza tzn jej zapach :roll: Na Odrę i Regalicę zawsze przygotowuję zanętę w domu z kranówą ciepłą. Na jezioro woda ze łowiska. Co do wody o dużym uciągu to nie zauważyłem różnicy w efektach pomiędzy rozrabianiem wodą z łowiska i z kranu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.