jmk81 Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. Chciałem poruszyć temat zanęty na jazia. W sklepie nie spotkałem takowej zanęty. Czy jest z tym jakiś problem??? Jakie stosujecie zanęty na tą rybkę???
El Rifle Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Otóż są takowe: Lorpio Extra jaź, kleń, leszcz; czy choćby River Ace MVDE - na klenia i brzanę. Fajny jest też ATRAKTOR Marcela - venkel. Jeszcze kilka by się znalazło, musisz poszukać dobrze.
Lary Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 Ja właśnie dziś wróciłem z trzydniowej zasiadki gdzie razem ze znajomymi połapaliśmy sporo ładnego jazia i jako zanętę mieliśmy trapera rzekę (jaź , płoć... coś jeszcze)ale tak naprawdę sama zanęta to tylko nośnik żeby utrzymać grubszą rybę w łowisku należy dosypać kukurydzy, pszenicy, grochu no i oczywiście pinki (w dużej ilości).
Damianxtx Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 Ja na jazie stosuje szczególenie groch nim nece razem z kukurydzą i zanętą uniwersalna na wiosnę mam na to dobre efekty
Gość Tomek1992 Napisano 19 Maja 2007 Napisano 19 Maja 2007 Ja stosuje na rzeke Traper Jaź, kleń . Dzis wrocilem z 2 jaziami po 45 cm . I na ta zanete .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.