madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Znalazłam mały, aczkolwiek przyjemny i dość zatowarowany jak na ten metraż sklep wędkarski w Głogowie (nikt mi nie chciał pomóc w odpowiednim temacie i to sobie zapamiętam....) Małe zakupy, gdyż musiałam owy sklep opuścić i nie dano mi dokończyć zakupów, a więc takie pierdółki: Do tego trochę złomu w postaci główek jigowych, zdjęć nie wstawiam, każdy chyba wie jak wyglądają I pytanie, spotkał się ktoś z tą wahadłówką (fot. lewy dół) Sraxona Holo - Select, jakieś wrażenia? Taki w sumie taki sobie wytłoczek, ale dość interesująco wygląda. Albo te dziwadła - zbrojone gumy (fot. prawy dół), jakieś efekty na te straszydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Albo te dziwadła - zbrojone gumy (fot. prawy dół), jakieś efekty na te straszydła? Daj sobie spokój z tymi gumami - nic nie warte, praca kiepska o łowności nie wspomnę. Lepiej kupować stare i sprawdzone rippery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 ja Cię sunę artech dobiłeś mnie Lepiej kupować stare i sprawdzone rippery To ja też wiem, ale takich to mam więcej niż stringów A to coś innego czego u mnie nie ma, trudno ściągnę kotwice i dam się psu pobawić A z tym Sraxonem jak widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 dzisiaj odebrałem od producenta w NYsie zanęte leszcz ,feeder i karp w sumie 40 kg, pierwsze wrażenia organoleptyczne leszczowej naprawde dobre w przyszłym tygodniu sprawdze czy leszczom również posmakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 A z tym Sraxonem jak widzisz? blacha jak blacha Ale Jaxon w dobrej cenie je ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 blacha jak blacha Super, bardzo mi pomogłeś Ale Jaxon w dobrej cenie je ma W sumie tak, zobaczymy tylko jak szybko się jej pozbędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Super, bardzo mi pomogłeś Zawsze możesz na mnie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Super, bardzo mi pomogłeś Zawsze możesz na mnie liczyć Będę pamiętać, jeszcze raz serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 madi, miałem przedostatnią gumę od dołu. Nie chcę Cię załamywać ale skuteczna to ona nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Nie no ja się raczej nie załamię przez głupią tam gumę Kotwice weg, jedna szkarada młodemu, druga psu niech se pożuje i tyle Dlatego wolę wobki, są bezproblemowe, chociaż najbardziej boli jak się jednego straci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 madi, na pstrągusie spróbuj teraz obrotówkę np. coś takiego Błystka Mepps Bug żółta nr. 0 http://www.allegro.pl/item620033481_blystka_mepps_bug_zolta_nr_0.html Na rzeczki pstrągowe dobrze jest wybierać markowe obrotówki, lub dobrej jakości rękodzieła. Sraxony i inne Wirki nie zawsze chcą pracować gdy łowi się z prądem. Zc rękodzieł mogę polecić błystki Wrta http://www.wrta.com.pl/oferta.html na pstrąga dobre rozmiary to 1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 madi, na pstrągusie spróbuj teraz obrotówkę A skąd wiesz, że mi pstrągusie chodzą po głowie, hę? Kurcze, ale ten Meppsik stylizowany na "robala niewiemco" klawy jest; w sumie nigdzie nie widziałam takich przynęt na żywo w ofercie wędkarskiego, no ale allegrus się kłania.... Na rzeczki pstrągowe dobrze jest wybierać markowe obrotówki, lub dobrej jakości rękodzieła. No full wypas firmówki to mam, ale woblerki Co do złomu to coś raczej ze Sraxona to się zbiorą ze 2 sztuki, reszta innego producenta Kurcze te WRTA coś mi przypominają, dziś lukałam na takie jakieś podoooobne. Te WRTA to pewnie tylko na zamówienie czy można je gdzieś dopaść w jakimś sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Te WRTA to pewnie tylko na zamówienie czy można je gdzieś dopaść w jakimś sklepie tylko na zamówienie, czasami zdarzają się na allegro ale rzadko.Kurcze te WRTA coś mi przypominają, dziś lukałam na takie jakieś podoooobne. może Mepps XD http://www.mepps.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=88 dzisiaj zakupiłem sobie trzy sztuki takich meppsików , lub coś takiego GARBATKA / GARBATKI ** Trocie, Łososie, Szczupaki http://www.allegro.pl/item617325896_garbatka_garbatki_trocie_lososie_szczupaki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Polecam ten konkretny model http://www.allegro.pl/item618506970_cobra_2_classic_od_producenta.html#gallery Blaszka ABC, na ten produkt sporo padło ładnych pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 tylko na zamówienie Zobaczymy jaka wypłata będzie może Mepps XD Wiesz co, całkiem możliwe. Pewna nie jestem bo akurat specjalnej uwagi nie zwracałam, skupiłam się na czymś innym, ale nie dane mi było dokonać zakupu lub coś takiego GARBATKA / GARBATKI Fajne to to, no i cena ok Polecam ten konkretny model [...] Blaszka ABC No taką obrotówkę to z miłą chęcią dopadnę. W sumie podobna do mojej nowo nabytej wahadłówki, różni się jednak fakturą, ciutkę kształtem i pracą, rzecz jasna A w sumie bardziej mi jakoś obrotówki podchodzą Dzięki chłopaki, jesteście niezastąpieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 witam. najnowszy zakup okuma epix pro . testowany wczoraj - chodzi nieżle . w tym tygodniu czas na shimano alivio. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moesso Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 co do kreciola shimano alivio polecam..sprawuje mi sie elegancko i cena nie za wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 2 algi nr 2, do tego kilka stalek, krętlików, agrafek bo już szczupłe wzywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 34 kopyta 11,5 cm 21 główek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Sieci tez mozna kupic na allegro http://allegro.pl/item620380148_siec_na_ryby_zylka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Dzisiejsza wizyta w wędkarskim trochę zwiększyła mój arsenał na szczupłe i bolki: - 10szt. Kopyt 6 - naście sztuk niezawodnych Predatorów od Mann'sa - od ch... olery główek w gramaturze 5-15g - kilka sztuk gnomów (rozmiary 1, 2 i 3) - 2szt. obrotówek DAM Effzett w rozmiarze 4 i 5 - Kastmastera 28g (Jestem ciekaw jak się spodoba Odrzańskim bolkom) - 3szt. jakichś śmiesznych, podłużnych wachadeł od Spinnex-a - Pierdoły typu agrafki z krętlikami, przypony wolframowe itp. itd. Najbardziej to mnie głowa boli przez tego kastmastera, zastanawiam się czy to był trafny zakup. A może lepiej było dozbierać te parę złotych i zakupić jakiegoś uklejopodobnego wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Ryobi Zauber 4000 Trabucco 0,16 0,18 0,227 Haczyki, stopery, przypony,spławiki ........ - Kastmastera 28g (Jestem ciekaw jak się spodoba Odrzańskim bolkom) Najbardziej to mnie głowa boli przez tego kastmastera, zastanawiam się czy to był trafny zakup. A może lepiej było dozbierać te parę złotych i zakupić jakiegoś uklejopodobnego wobka? Moja ulubiona przynęta na bolenie. Złapałem na nią swój rekord na Wiśle 70 cm. Daleko lata i ładnie pracuje pod jak i na powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Taką sexi pidżamę, ino tylko szelkom trza małą korektę wrzucić: Już niebawem pierwsze testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Dotarła przesyłka z młynkiem SPRO Long Cast i oto moje pierwsze wrażenia : - OGROMNY - Bardzo precyzyjny hamulec - Oś kołowrotka wygląda dosyć solidnie - Szpula wypolerowana - Płynna praca Teraz czas na minusy : - Przy maksymalnym wysunięciu osi do przodu wyczuwalny luz na boki - Wyczuwalny luz mocowania szpuli /mało stabilna w płaszczyźnie/ Po firmie SPRO spodziewałem się większej precyzji nawet przy tanich modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Daiwa Theory Power Float 4,20 Okuma Tritan RD20 TTR-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi