Skocz do zawartości
tokarex pontony

Cykada - wszystko o tej przynęcie

maniak1125

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano

Chyba raczej przód ma za dużą wagę i wypukłość nie wpłynie znacznie na prace - tzn nie będzie się obkręcać :idea:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Coś mi się wydaje, że ten podział będzie raczej ze wzglądu na kształt obciążenia a nie "wypukłą" blaszkę. Patrząc na złotawą cykadę widać wyraźnie, że jest to samoróbka wykonana ze skrzydełka obrotówki long (prawdopodobnie nr 2 :mrgreen: ) stąd ta "wypukłość"

Nie jestem expertem w dziedzinie cykad, ale z ciekawości poszperałem troche i znalazłem ten sam podział w książce "Wędkarstwo spiningowe" J. Kolendowicza. Niby różnica jest tylko w kształcie skrzydełka i w tym, że sonar posiada kilka otworów do mocowania linki. Ja tam nie wiem, bo jak na razie ostro trenuje i ostro urywam :mrgreen: . A ta złota cykada to produkt made in china. Na dniach pasuje porobić kilka większych i nad wode.

Napisano
A ta złota cykada to produkt made in china.
:shock::shock: kurde rękę bym sobie dał uciąć żee skrzydełko tej cykady jest ze skrzydełka obrotówki :???:
Nie jestem expertem w dziedzinie cykad,
ja też nie
znalazłem ten sam podział w książce "Wędkarstwo spiningowe" J. Kolendowicza. Niby różnica jest tylko w kształcie skrzydełka i w tym, że sonar posiada kilka otworów do mocowania linki.
skoro tak tam napisano to chyba jednak tak jest :oops:
Napisano

Może jest tu ktoś obcykany w cykady i coś podpowie. A ja też myślałem, że ta złota to domowa produkcja i to z longa, bo wykonanie fatalne. Kolega (bo to jego cykadki) uświadomił mnie, że część ma z USA a reszta z chińskiej hurtowni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.