Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

planuje sie tam wybrac w weekend, wiem ze sa piekne karasie i liny... no ale wczesniej tam nie łowiłem, prosze o jakies wskazowki, od ktorej strony , na co, metody itp , aaa- i obilo mi sie o uszy ze PZW w tym roku to wzielo- czy to prawda??

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
obilo mi sie o uszy ze PZW w tym roku to wzielo- czy to prawda??

nie w tym tylko 2 lata temu, teraz idzie trzeci rok, poszukaj kiedyś pisałem na ten temat :mrgreen::grin:

Napisano

Tak to prawda że są tam spore karasie liny i karpie .. ale tam to tylko połowić sportowo :) jak jedziesz na weekend to lepiej jedź na dzierżno małe .. może nie ma tam aż takich mutantów .. ale za to rybki można połowić z myślą o zjedzeniu bez żadnej obawy .. Ja bynajmniej żyje :roll: Ale to od ciebie zalezy czy zalezy ci na zabraniu rybek na obiad czy tylko tak się odprężyć .. ps. ciekawe czy te ryby na dzierżnie duzym świecą :roll: podobno tak ..

Napisano

@ andi - no wlasnie szukalem i nic nei znalazlem :/ wiec chyba temat usuniety ... napisz prosze co wiesz o tej wodzie - liczy sie dla mnie wsszystko

@ mody- planuje spedzic tam pol dnia, wiem ze ryby toksyczne wiec liczy sie tylko sport- fotka i do wody :) dzierzno male jakos nigdy mnie nie krecilo

Napisano

skydriver, o tej porze będzie bida tam usiąść ponieważ stan wody jest o 2m. podwyższony, trzeba czekać aż opadnie potem można się zasadzić :lol: chociaż słyszałem że w tamten weekend siedzieli od ujścia Kłodnicy przy brudnej wodzie, niestety beż wyników, dno posiane rowami wzdłuż i w poprzek, na odległości 30m. głębokość wody wynosi 6m.

ja jeżdżę od strony Rzeczyc, auto przy dupie, od jakiegoś czasu zbiornik ten staje się mekką śląskich karpiarzy, przyjeżdżaja także kilkuosobowe grupy z Czech, w tamtym roku w "złotej rybce" brali 100kg. kulek, co jeszcze hmmm... zbiornik trudny z marszu nie ma co liczyć na wyniki, chyba że lubisz się pobawić karachami i kroczkami, preferowane przynęty to naturalne, jak kulasy to zapachy rybne, konopne itp. nie spotkałem żeby ktoś łowił na owocówki, to tyle na razie z mojej strony :grin:

Napisano

super andi dzieki za odpowiedz, daj jeszcze znac jakie miejscowki polecasz i czy raczej feeder/gruntowa czy splawik ? ja rzecz jasna nie nastawiam sie na wielkie lowy, chce sprawdzic zbiornik tylko :)

Napisano

kurna zbiornik jest zaje...ty, więc wszystkie chwyty dozwolone :idea:

co do miejscówek to specjalnie dla Ciebie dzwoniłem do kumpla który bawił tam w tamten weekend,

odpowiedż była jedna: tam gdzie ja łowiłem nie ma plaży :evil: po prostu zalana,

ale w czerwcu myślę że woda opadnie co nie co i odsłoni kawałek plaży gdzie będzie można sprzęcicho rozstawić, póki co to pozoztało mi potrenować na Sierakowicach :grin:

daj namiar na pw, wtedy jak nastanie taki czas to dam Ci znać i wtedy się tam wybiorę, a wtedy może razem powalczymy :mrgreen::grin::grin::grin:

• 2 weeks later...
Napisano

z wtorku na środę zaliczyłem nockę, niestety o 4 rano burza mnie wypędziła,

ale zdążyłem pstryknąć parę fotek z tego zbiornika, oto one :grin:

310625b89e66594amed.jpg

aaffac93e5f972c7med.jpg

b1f7b854dbd0e953med.jpg

76ee2f48cb6aa16dmed.jpg

ba438019fd082356med.jpg

• 2 months later...
Napisano

Zawsze wjeżdżam od strony rzeczyc i na prawo za plażą szukam jakiegoś miejsca.

W piątek byłem bez sprzętu, tylko tak pochodzić z córką chciałem jej właściwie pokazać rybę złapaną przez jakiegoś wędkarza, tyle że mała po pół godzinie już była przemoczona i musiałem wracać.

Napisano

A swoją drogą to ciekawi mnie gdzie i jak tam wędkować. Na razie wszystkie moje wypady na Dzierżno kończą się porażkami.

Nawet moja mała jak wracam wita mnie słowami "I co tato znowu nic nie złowiłeś"

Napisano

te karpie o których pisałem zostały złapane za flyjorzami,

drugą stroną jest to zbiornik na którym jak się chce mieć jakieś wyniki to trzeba jednak posiedzieć, z marszu się nie da, chyba że chcesz sie pobawić karasiem czy okoniem.

Napisano

Nie bardzo wiem gdzie jest to miejsce o którym piszesz.

... drugą stroną jest to zbiornik na którym jak się chce mieć jakieś wyniki to trzeba jednak posiedzieć, z marszu się nie da, chyba że chcesz sie pobawić karasiem czy okoniem.
- pewnie dlatego mam tam takie mizerne wyniki.
Napisano

Adam_Max, nie wjeżdżaj na plażę, tylko jedż tym asfaltem aż dojedziesz do ruin po jakimś tam zakładzie, wtedy skręcasz w lewo i jedziesz polną drogą i dojeżdżasz do samej wody wtedy możesz buszować i szukać placu, a jak kogoś spotkasz i się spytasz o flyjorzy to Ci każdy powie gdzie siedzą.

Napisano
Andi a co to jest

to są tacy ludzie którzy zajmują się zawodowo poławianiem flyji tzn. dafni, rozwielitki,

mają taką tratwę z sitami, a jak będziesz widział na brzegu porospinane na kołkach płótna do suszenia flyji to to jest ich baza :grin:

Napisano
Dzięki ,nawet nie pomyślałbym że o to chodzi.

kurna maniek, uśmiałem się teraz :lol: a dlaczego :?:

byłem pewien że to Adam_Max, pytał, nawet się troszkę zdziwiłem, myślę chłop z Gliwic i pyta co to jest :?: jakbyś nie odpisał to wciąż myślałbym że to Adam_Max pytał :grin: