skydriver Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 planuje sie tam wybrac w weekend, wiem ze sa piekne karasie i liny... no ale wczesniej tam nie łowiłem, prosze o jakies wskazowki, od ktorej strony , na co, metody itp , aaa- i obilo mi sie o uszy ze PZW w tym roku to wzielo- czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 obilo mi sie o uszy ze PZW w tym roku to wzielo- czy to prawda?? nie w tym tylko 2 lata temu, teraz idzie trzeci rok, poszukaj kiedyś pisałem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Tak to prawda że są tam spore karasie liny i karpie .. ale tam to tylko połowić sportowo jak jedziesz na weekend to lepiej jedź na dzierżno małe .. może nie ma tam aż takich mutantów .. ale za to rybki można połowić z myślą o zjedzeniu bez żadnej obawy .. Ja bynajmniej żyje Ale to od ciebie zalezy czy zalezy ci na zabraniu rybek na obiad czy tylko tak się odprężyć .. ps. ciekawe czy te ryby na dzierżnie duzym świecą podobno tak .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 @ andi - no wlasnie szukalem i nic nei znalazlem :/ wiec chyba temat usuniety ... napisz prosze co wiesz o tej wodzie - liczy sie dla mnie wsszystko @ mody- planuje spedzic tam pol dnia, wiem ze ryby toksyczne wiec liczy sie tylko sport- fotka i do wody dzierzno male jakos nigdy mnie nie krecilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 skydriver, o tej porze będzie bida tam usiąść ponieważ stan wody jest o 2m. podwyższony, trzeba czekać aż opadnie potem można się zasadzić chociaż słyszałem że w tamten weekend siedzieli od ujścia Kłodnicy przy brudnej wodzie, niestety beż wyników, dno posiane rowami wzdłuż i w poprzek, na odległości 30m. głębokość wody wynosi 6m. ja jeżdżę od strony Rzeczyc, auto przy dupie, od jakiegoś czasu zbiornik ten staje się mekką śląskich karpiarzy, przyjeżdżaja także kilkuosobowe grupy z Czech, w tamtym roku w "złotej rybce" brali 100kg. kulek, co jeszcze hmmm... zbiornik trudny z marszu nie ma co liczyć na wyniki, chyba że lubisz się pobawić karachami i kroczkami, preferowane przynęty to naturalne, jak kulasy to zapachy rybne, konopne itp. nie spotkałem żeby ktoś łowił na owocówki, to tyle na razie z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 super andi dzieki za odpowiedz, daj jeszcze znac jakie miejscowki polecasz i czy raczej feeder/gruntowa czy splawik ? ja rzecz jasna nie nastawiam sie na wielkie lowy, chce sprawdzic zbiornik tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 kurna zbiornik jest zaje...ty, więc wszystkie chwyty dozwolone co do miejscówek to specjalnie dla Ciebie dzwoniłem do kumpla który bawił tam w tamten weekend, odpowiedż była jedna: tam gdzie ja łowiłem nie ma plaży po prostu zalana, ale w czerwcu myślę że woda opadnie co nie co i odsłoni kawałek plaży gdzie będzie można sprzęcicho rozstawić, póki co to pozoztało mi potrenować na Sierakowicach daj namiar na pw, wtedy jak nastanie taki czas to dam Ci znać i wtedy się tam wybiorę, a wtedy może razem powalczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 dzieki jeszcze raz mistrzu, moze skusze sie mimo tej wysokiej wody i pokombinuje cos w najblizszym czasie, bedziemy w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 z wtorku na środę zaliczyłem nockę, niestety o 4 rano burza mnie wypędziła, ale zdążyłem pstryknąć parę fotek z tego zbiornika, oto one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 odświeżam ten temat informacją że 10-go tego miesiąca został na tym zbiorniku złowiony karp 25 kg. oraz 21,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 karp 25 kg. oraz 21,5 kg.Czy to twoja sprawka.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy to twoja sprawka.? nie mnie nie było szlajałem się po górach, kumpel siedział i mi SMS posłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 szlajałem się po górach,A co ty karpi szukasz w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Też byłem 10-go na tym zbiorniku i żałuję że przegapiłem okazję by te kolosy zobaczyć. Cóż gratuluję koledze wspaniałych wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Adam_Max, a gdzie siedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Zawsze wjeżdżam od strony rzeczyc i na prawo za plażą szukam jakiegoś miejsca. W piątek byłem bez sprzętu, tylko tak pochodzić z córką chciałem jej właściwie pokazać rybę złapaną przez jakiegoś wędkarza, tyle że mała po pół godzinie już była przemoczona i musiałem wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 A swoją drogą to ciekawi mnie gdzie i jak tam wędkować. Na razie wszystkie moje wypady na Dzierżno kończą się porażkami. Nawet moja mała jak wracam wita mnie słowami "I co tato znowu nic nie złowiłeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 te karpie o których pisałem zostały złapane za flyjorzami, drugą stroną jest to zbiornik na którym jak się chce mieć jakieś wyniki to trzeba jednak posiedzieć, z marszu się nie da, chyba że chcesz sie pobawić karasiem czy okoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie bardzo wiem gdzie jest to miejsce o którym piszesz. ... drugą stroną jest to zbiornik na którym jak się chce mieć jakieś wyniki to trzeba jednak posiedzieć, z marszu się nie da, chyba że chcesz sie pobawić karasiem czy okoniem.- pewnie dlatego mam tam takie mizerne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Adam_Max, nie wjeżdżaj na plażę, tylko jedż tym asfaltem aż dojedziesz do ruin po jakimś tam zakładzie, wtedy skręcasz w lewo i jedziesz polną drogą i dojeżdżasz do samej wody wtedy możesz buszować i szukać placu, a jak kogoś spotkasz i się spytasz o flyjorzy to Ci każdy powie gdzie siedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 flyjorzyAndi a co to jest pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 andi64, Mam nadzieję że jutro pojadę po pracy na dzierżno więc skorzystam ze wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Andi a co to jest to są tacy ludzie którzy zajmują się zawodowo poławianiem flyji tzn. dafni, rozwielitki, mają taką tratwę z sitami, a jak będziesz widział na brzegu porospinane na kołkach płótna do suszenia flyji to to jest ich baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzięki ,nawet nie pomyślałbym że o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Dzięki ,nawet nie pomyślałbym że o to chodzi. kurna maniek, uśmiałem się teraz a dlaczego byłem pewien że to Adam_Max, pytał, nawet się troszkę zdziwiłem, myślę chłop z Gliwic i pyta co to jest jakbyś nie odpisał to wciąż myślałbym że to Adam_Max pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi