bboobb Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Witam serdecznie. Proszę o pomoc odnośnie zbiornika Łąka koło Pszczyny. Chodzi mi o to jakie ryby można tam złowić i jaką metodą. Będę wdzięczny również za wskazówki odnośnie miejscówek, tzn. czy lepiej od Łąki, czy może od strony Poręby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 od łąki będzie problem szczególnie w sezonie, biwakują tam starzy wyjadacze, jak siądą w maju to dopiero w pażdzierniku się zwijają prędzej znajdziesz coś od strony Poręby, sam tam jeżdżę , co do ryby to są chyba wszystkie oprócz morskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 Dzięki za już, a jeżeli można jeszcze to to jaka przynęta najlepiej, bo metoda to pewnie "grunt" wszelkiego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 bboobb, powiem tak: jest to zbiornik zaporowy, więc inwencji nie brakuje wszystko idzie na przepał począwszy od ryżu, pszenicy dmuchanej, po kulasy o smaku "donalda" (czyt. mega tutti-frutti) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 Jeszcze raz śliczne dzięki, popróbujemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 bboobb, masz tu parę fotek łąckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 20 Maja 2007 Autor Share Napisano 20 Maja 2007 andi64 wielkie dzięki za fotki, bardzo ładnie to wygląda. Trzeba będzie się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 nowa facjata zapory na łąckim jedynie co, to brakuje czerwonej taśki a, tu malina i to po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 badziewie to jezioro i tyle,nie polecam nawet wrogom,no chyba ze ktos lubi zabawe z 20-25cm leszczykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 badziewie to jezioro ile tam razy wędkowałeś? że taką opinię wydajesz? jakbym miał wnioski wyciągnąć za zb. Poraj to też bym się zraził co zajadę to woda kwitnie, ale kiedy są dobre dni dla nas wtedy dla innych są do kitu 20-25cm leszczykami Taaaa najlepiej jak wchodzą takie po 50cm.l, ale co tam... siata musi być pełna....feeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 w tym roku 5 razy,przed matura 3 razy ,po maturze raz i w poniedziałek i zawsze tak samo,w poprzednich latach tez tak było. fakt raz mi sie udało 2 lata temu,złowiłem 5leszczy w nocy takich 45-55cm,ale co to jest 5 takich ryb na 4lata wedkowania. nie jestem codziennie nad woda,mieszkam kawałek od niej,ale znajomi moga potwierdzić moje słowa,nieraz siedzieli tam i łowili małe,fakt czasem wejdzie na łowisko cos wiekszego ale baaardzo rzadko. to jest moja opinia,co o tym sadze to powiedziałem. kazdy ma swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Ale widoki w nocy pikne. Andi fakt ciągoty do foto masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 fakt raz mi sie udało 2 lata temu,złowiłem 5leszczy w nocy takich 45-55cm,ale co to jest 5 takich ryb na 4lata wedkowania czujesz blusa jak ja tam jadę raz w miesiącu na dwie nocki i wysypię 70 kg. kuku, 10kg grochu, a o innym badziewiu nie wspomnę to co? mam narzekać że łowisko nie łowne? szkoda gadać, narzekasz jak ci miejscowi a jak wyciągam miśka to wszyscy wokół mówią że misiek przeprowadził się z drugiego brzegu na nasz bzdura i tyle łOOOOOOOOO MATKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Andi fakt ciągoty do foto masz. dzięki aby raz mnie ktoś pochwalił ale o ptaszku ni dychu ni słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 ale o ptaszku ni dychu ni słychuMilcze z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 maniek, wal w gooooooooogle i szukaj mi się nie udało może siewka hmmm... kto wie apropo, byłby fajny temat na "haczyku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Andi jeśli chodzi o ptaszka to wiem jak się nazywa ,ale jeszcze poczekam z odpowiedzią , ateraz prosze o powrót do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack67 Napisano 28 Czerwca 2007 Share Napisano 28 Czerwca 2007 witam serdecznie wybieram sie w sierpniu nad zbiernik laka,i dlatego mam 2 pytanka 1 gdzie mozna oplacic pozwolenie (tak do 5 dni)i jaka jest koszt 2 gdzie najlepiej zajechac -chodzi o namiot ,wedkowanie,auto(bede z polowica) .......... i jeszcze jedno czy mozna tam lowic noca pozdrawiam i z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 28 Czerwca 2007 Share Napisano 28 Czerwca 2007 1 gdzie mozna oplacic pozwolenie (tak do 5 dni)i jaka jest koszt na poczcie, a cennik znajdziesz na stronach PZW-KATOWICE, 2 gdzie najlepiej zajechac -chodzi o namiot ,wedkowanie,auto(bede z polowica) .......... i jeszcze jedno czy mozna tam lowic noca gdzie byś nie zajechał to póki co, nie słyszałem o żadnych zakazach proponuje stronę od Poręby, ponieważ od łąki bida się wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack67 Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariush4 Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 witam.W weekendy od strony Poręby tez jest ciasno,ale w tygodniu no problem.POŁAMANIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marksin Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Bylem tam dzisiaj zabawa okniami,leszczykami 20cm,linek20cm,japoniec 21cm, czysty sport od 5.00 do 9.30. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariush4 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Bylem tam dzisiaj zabawa okniami,leszczykami 20cm,linek20cm,japoniec 21cm,czysty sport od 5.00 do 9.30. Pozdrawiam . Witam.Powiedz mi czy akcja ratunkowa na Zb.Łąka trwała czy juz zakonczyli poszukiwania tego goscia co wypadł z łodzi? A tak apropos;Chciałem jechac wczoraj na zbiornik potrenowac lecz zrezygnowałem przez te dwa wypadki smiertelne który jeden miał miejsce na zjezdzie w Porębie koło dyskoteki "Weekend" a drugi na samym zbiorniku.Droga od Pszczyny do Jastrzebia była dosc długo wyłaczona z ruchu bo trwała tam akcja ratunkowa i postanowiłem jednak jechac na rz.Wisłę. Brrr... co za czarny weekend (*) (*) (*) Pozdrawiam POŁAMANIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marksin Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Dziwne ale nic w czasie mego pobytu nad wodą nie widziałem, o całej akcji na wodzie dowiedziałem się w Wiadomościach TVP 3 Katowice o 18.00. Ja siedziałem od strony Poręby a w TVP ta akcja wyglądała jakby to było od Łąki. Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mka71 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam, czy ktoś był ostatnio na łące, jak wygląda sytuacja z braniami, czy leszcz skubie ,jak z drapieżnikiem, pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi