jmk81 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Witam. Istnieje wiele firm produkujących przynęty i zanęty karpiowe. Z tych bardziej szanowanych znam TandemBaits i AdderCarp, ale również Traper, Jaxon i wiele innych produkuje przynęty i zanęty karpiowe i są one trochę tańsze. Zastanawiam się jakie uważacie za najlepsze tzn które stosujecie i dlaczego? Pytam tu o Kule proteinowe, Dipy, Pellet i inne produkty stosowane jako przynęta a także jako zanęta (ale pod kątem stosowanych przynęt). Proszę o Wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 najlepsze na świecie to "SBS" ja sam stosuję produkty z "TB" ponieważ są 2 razy tańsze niż z "SBS" dobre produkty ma też "STARFISCH" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 dobre produkty ma też "STARFISCH" Właśnie testuje Jedna z zanęt przyczyniła się do niedawno zdobytego pucharka (powiem w tajemnicy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 Jedna z zanęt przyczyniła się do niedawno zdobytego pucharka A to gratuluje! Pochwal się jeszcze która to zanęta. Dobrze by było poznać jakieś szczegóły Twojego sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 najlepsze na świecie to "SBS" To już chyba dla wyczynowców, ceny naprawdę z kosmosu... ja sam stosuję produkty z "TB" ponieważ są 2 razy tańsze niż z "SBS"dobre produkty ma też "STARFISCH" No fajnie ale może jakieś szczegóły tego co stosujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 No fajnie ale może jakieś szczegóły tego co stosujesz?? mączki pelet kulki bostery aromaty barwniki koncentraty itd.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 czyli rozumiem że wszystko co stosujesz to jednej firmy? nie "mieszasz firm"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 kupuje także plecionki, materiały pva i rozne tam takie pierdoly, a nie mieszam dlatego że "TB" mają przystępne ceny, stąd to zresztą pooglądaj http://www.tandembaits.home.pl/2007/?section=shop&productid=407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 mam Katalog TB wraz z cennikiem, właśnie obmyślam plan zakupów ale jeszcze dla porównania zadbam o zapoznanie się z produktami innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Pochwal się jeszcze która to zanęta. Taka czekoladkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 Pochwal się jeszcze która to zanęta. Taka czekoladkowa też sądze że leszczowa najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 11 Maja 2007 Autor Share Napisano 11 Maja 2007 Drodzy wędkarze ... Chyba odchodzimy od tematu.... Poprosiłem o informacje na temat typowych zanęt i przynęt karpiowych... I poprosiłbym o bardziej szczegółowe opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Chcesz topowe i drogie marki to masz kulasy Mainline,SBS,Solar,Dynamite Baits. Mozna tez wspomniec Imperial Baits i Star Baitsa jako nieanglielskie odpowiedniki. Anaconda,Quantum i Pro Logic to ta sama półka dla mnie co Tandem Baits i sa srednie lekko mowiac. Dobre polskie i niedrogie kulasy sa lepsze od Addera czy TB ale nie Traper i nie Jaxon i napewno nie Lorpio. Mianowicie Fish Point, Fish Food, Natural Bait, Bandit Carp czy tez najlepsze Fantazy Baits. Chcesz drogie topowe wedki masz Bruce Ashby,Kevina Nasha, Roda Hutchinsona, Free Spirit albo Century i Harrisona. Chub&Greys to juz na wyspach sredniaki tak samo popularne jak kiedys Tandem Baitsy cale. Chcesz dobre zestawy koncowe robic uzywajac dorbych zylek, plecionek, haczykow i ciezarkow masz Chuba,Foxa,Ultima,Carp'r'us,Korde,Krystona topowe marki z anglii. Na tym nie ma co oszczedzac ale jezeli koniecznie chcesz wyspiarskie gadzety i klamoty karpiowe masz tez JRC,Ultimate czy tez Trakkera. Nie sa tak drogie ale rowne dobre co te wspomniane wyzej przeze mnie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 czarnodusznik, po prawie 5 latach od tamtych pytań mam właśnie takie same upodobania jak Ty. Stosuję przede wszystkim Fishpoint, Adder Carp (pellet zanętowy), jako wisienki na torcie Imprerial Baits. A na włosa najlepsze wg mnie SK30, nie zawodzą, oj nie. A! I kulki Malibu produkcji kolegi są niezawodne, Pineapple w jego wykonaniu również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Wybacz jak dla mnie Adder Carp to jest ta sama półka jakościowa co Tandem Baits. Wcale niedużo gorsze są Traper czy Lorpio ale zdecydowanie tańsze. SK30 Star Baits to killer na każdej wodzie tak samo Dynamite Baits Robin Red. Co do Imperiala wie to każdy karpiarz że ciężko o lepsze kupne kulasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed_Fire Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 To jak Bruce Ashby Nash Nr i Free Spirit są sredniakami to co jest numerem jeden na wyspach ?? skoro taki oczytany jestes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi