jarek222 Napisano 12 Marca 2008 Napisano 12 Marca 2008 witam wybieram sie w niedziele na brody przyblizy ktos wiosenne miejscowki na co najlepiej teraz lapac i czy wogole cos zaczelo tam brac kilka lat sie zbieralem zeby tam jechac wrescie dotre
Daro Napisano 12 Marca 2008 Napisano 12 Marca 2008 wiosną dobre wyniki miałem na samym początku zalewu w okolicy mostu i przed nim łowiąc na odległościówkę, słyszałem od znajomych że w poprzedni weekend zalew był mocno oblegany, a efekty marne ( 1 linek chyba samobójca o tej porze roku i kilka płotek,okoni,jazgarzy )
Daro Napisano 19 Marca 2008 Napisano 19 Marca 2008 hmm, a może jakieś świętokrzysko wędkarskie spotkanie sobie zorganizujemy w jakiś cieplejszy weekendowy dzień? np na Rejowie?
Kami Napisano 21 Marca 2008 Napisano 21 Marca 2008 Kilometr w górę od zalewu Brody przez ostatnie dni świetnie brały ładne płocie po ok. 30 cm, no i trafiały się tej samej wielkości jazie, dzisiaj natomiast zero.
Peesx Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam Panowie wszyscy zapominają o zalewie na Wiórach. Piękny duży zbiornik z ładnymi szczupakami i nie tylko.
Kami Napisano 17 Kwietnia 2008 Napisano 17 Kwietnia 2008 Tyle, że trudno się z wędką wcisnąć... Może teraz jeszcze nie, ale jak się zrobi cieplej, to wędkarzy masa.
Damianxtx Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Damianxtx, a jak tam z Żarnówką? Łowisz tam czasem? I czy jest sens poszukać tam pstrążków? A może łowiłeś na Kamionce? Sorka że z takim opóźnieniem ale po prostu nie doczytałem tego tematu. Zdarza mi sie tam łowić ale rzadko, pstrągi są ale trzeba poszukać dołków bo rzeczka płyciutka, mam kilka miejscówek szczgólnie w miejscowości Majków.Wczoraj był kolega to złowił pstrąga takiego ok 35 przyznam że mnie zaskoczył. Na kamionce nie łowiłem. Kamil a skąd dokładnie jestes??
Kami Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Ja jestem z Dziurowa w gminie Brody, a chyba nawet Ci to kiedyś pisałem . Sory, że z takim opóźnieniem, ale jakoś zapomniałem o tym temacie . Moja ciocia mieszka w Marcinkowie Górnym, do Majkowa stamtąd blisko, to może kiedyś się tam wybiorę.
Damianxtx Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 To mniej więcej tyle drogi co i mojego miejsca zamieszkania.
Grzes D. Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 panowie moge spytac jak sandacz na Brodach?? Macie jakies info?
jmk81 Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Napisano 28 Czerwca 2008 panowie moge spytac jak sandacz na Brodach?? Macie jakies info Wczoraj byłem gadałem z wędkarzami i podobno kiszka ale za to ładny okoń z gruntu bierze na rosówkę.
Grzes D. Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 jak bierze na rosowke to i z opadu wezmie. Kwestia podania przynety. Dzieki !!
Kami Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Wczoraj spinningowałem na Brodach i z rozmów ze spinningistami wynika, że słabo ogólnie z drapieżnikami. Ja złowiłm szczupaczka ok. 40-45 cm i okonia ok. 20 cm.
Grzes D. Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 a z opadu jakies sandalki sie trafiaja? Mam ostatnio goraczke sandaczowa. Plywam sonduje opadam
Kami Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 W tym roku nie próbowałem jeszcze niestety. W zeszłym z opadu łowiłem ale niewymiarki, ale co było rok temu to nie znaczy, że i teraz będzie. Woda strasznie zielona i to mnie jakoś zniechęca trochę. Poza tym nie dysponuję łódką, tylko brodziłem w spodniobutach, a w ten sposób ciężko dosięgnąć lepszych miejsc.
jmk81 Napisano 15 Marca 2010 Autor Napisano 15 Marca 2010 Podaję link do dość ciekawego artykułu na stronie PZW KIELCE "NIEPOROZUMIENIE" z OKRĘGIEM TARNOWSKIM" http://www.pzw.org.pl/kielce/wiadomosci/27498/60/quotnieporozumieniequot_z_okregiem_tarnowskim Liczę na cenzuralne komentarze.........
damiano599 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 wg. mnie zamiast wplacaC KOLOSALNE sumy okregowi tarnowskiemu lepiej u nas zaczac porzadnie zarybiac albo zaczac lepiej dbac o nasze lowiska np. przez wieksze kontrole. Ja w tamtym sezonie spedzilem na naszych wodach duzo czasu i wynik 1 kontrola 2 lutego na polancu i wszystko. Ja na forum mojego kola pzw nr 1 kielce postulowalem zeby wprowadzic okresy ochronne po zarybieniu ale oczywscie zero odzewu bo kazdy woli wylapac proste ryby tak jak to bylo w tamtym roku na mostkach gdzie ja siedzialem za szczupakiem a 80% wedkarzy ciagnela karpie z zarybienia bo nom stop dzwonily sygnalizatory. Nie wnikam ile ryb wrocilo do wody. Ja robie swoje i szanuje regulaminy. A wracajac do tematu moze warto sie zastanowic ile narybku mozna bybylo kupic nawet za te 3200 wykupionych rejestrow przez wedkarzy...
jmk81 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy ktoś wie od kiedy jest zakaz łowienia na zbiorniku Piachy w Starachowicach?? Dotarły do mnie informacje, że od 18 kwietnia.... Zna ktoś konkrety
jmk81 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Napisano 29 Sierpnia 2010 Zapoznajcie się z komentarzem do tego artykułu napisanym przez THK: Prace na moście w Starachowicach Zachodnich potrwają do połowy października http://starachowice-net.pl/informator/news/prace-na-mo-cie-w-starachowicach-zachodnich-potrwaj-do-po-owy-pa-dziernika
maju Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Łapiecie panowie już coś ? Czy jeszcze nie zainaugurowaliście sezonu? Bo wybrał bym się gdzieś na rybki tylko nie wiem gdzie?
Piotrek31 Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Łapiecie panowie już coś ? Czy jeszcze nie zainaugurowaliście sezonu? Bo wybrał bym się gdzieś na rybki tylko nie wiem gdzie? A jak tam na Rejowie??,jest tam jaka ryba??
maju Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Piotrek31 nie byłem co prawda w tym roku jeszcze na Rejowie ale w zeszłym jakaś tam płotka i leszczyk na wiosnę się trafiał. Ale rewelacji nie ma Jak coś to proponowałbym ci się udać w rejony Rzeki i na spławiczek próbować
Piotrek31 Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Piotrek31 nie byłem co prawda w tym roku jeszcze na Rejowie ale w zeszłym jakaś tam płotka i leszczyk na wiosnę się trafiał. Ale rewelacji nie ma Jak coś to proponowałbym ci się udać w rejony Rzeki i na spławiczek próbować Ok:)dzięki,trzeba się gdzieś wybrać bo już ciepło się zrobiło
maju Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Ok:)dzięki,trzeba się gdzieś wybrać bo już ciepło się zrobiło Dokładnie Ja też się muszę wreszcie ruszyć gdzieś w ten weekend
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.