maniek Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Mam zamiar sprawić sobie jeszcze jeden ale w rozmiarze 4000. Taki Tobie chyba też by przypasował 5000 plecionke nawija w miare równo, w porównaniu np. do Saliny na pewno od niej nie odstaje pod tym względem. Zdziwił by się kolega jak pięknie układa Salina pletkę ,żaden Pen nie dorówna Salinie w tym względzie .Jest to chyba jedyny duży plus w Salinie ,na Slamerze pletka nie dotarła mi nigdy do konica sezonu ,a Saliną mogę pletkę dwa sezony katować.Gwoli sprostowania zawsze nawijam ok 270m na kołowrotek pletki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witam. Wracając jeszcze do kołowrotka Team Dragon, konkretnie 935iZ. Piszecie że to klon Zaubera. Niezastanawiała was waga o całe 100gr mniej? Przecież system posuwu szpuli jest całkowicie inaczej rozwiązany jak w Zauberze czy Red Arcu. W dragonie wałek posuwu szpuli napędza tylko jedna zębatka, w klonach Zaubera to nie mal przekładnia biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witam.Wracając jeszcze do kołowrotka Team Dragon, konkretnie 935iZ. Piszecie że to klon Zaubera. Niezastanawiała was waga o całe 100gr mniej? Przecież system posuwu szpuli jest całkowicie inaczej rozwiązany jak w Zauberze czy Red Arcu. W dragonie wałek posuwu szpuli napędza tylko jedna zębatka, w klonach Zaubera to nie mal przekładnia biegów. Team Dragon to klon Excii a nie zaubera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam nie wiem czy to dobry temat ale nie chcę zaśmiecać forum nowym Ostatnio rozglądam się za nowym młynkiem oczywistym wyborem wydaje się być w moim przypadku Spro Red Arc ale teraz w tej cenie można też wyrwać Dragona Ultime i teraz szanowni koledzy co WYBRAĆ ??? i prosił bym o uzasadnienie dla czego spro lub dragon bo wpis typu "bierz spro" lub "dragona" nic nie wnoszą do mojego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 konstrukcja klonów zaubera jest na rynku europejskim od ładnych paru lat a w stanach pierwowzór (firmy penn) dużo dłużej ... praktyka ujawniła wszystkie jego bolączki jak i mocne strony - po prostu wiadomo czego można się spodziewać (jak choćby na wstępie podmienienie łożyska rolki na coś lepszej klasy (jak komuś szumy przeszkadzają) czy też unikanie wersji matchowych z uwagi na niemetalowy rotor) o ultimie można tylko spekulować jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 A ja dzis ide odebrac nowy kolowroteczek do mojego lexusa okoniowego:)Wybór padl na Mikado SCR:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Wiem że to nowość ale na pewno więcej mi powie ktoś kto miał okazję chociażby na sucho pokręcić jednym i drugim bo ja niestety nie mam takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi