andi64 Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 wczoraj postanowiłem z kumplem zaliczyć nockę na boćku niestety bez efektów wiadomo z marszu się nie da, była to dopiero druga moja wizyta nad tą wodą i myślę że powolutku rozpracujemy tą wodę brak brań zrekompensowałem sobie takim oto zachodem słońca a, w tych kołkach karp się aż prosi aby go wyciągnąć
tomek1 Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 No jak mówiłeś, fajne łowisko Szkoda, że pod te trzciny się nie da pierdyknąć, tam muszą karpie chodzić.
maniek Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Szkoda, że pod te trzciny się nie da pierdyknąć, A dlaczego się nie da.?
tomek1 Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 A dlaczego się nie da.? Bo są patyki powbijane w dno. Dlatego się nazywa Bocianie Gniazdo z tego co mi Andi opowiadał.
maniek Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 Ale na skraj patyków można ,no chyba że całe dno to patyki.Raz tylko łowiłem na "patykach" i na 10 ryb jedna wyjęta ,problem polegał tylko na tym aby cały czas być przy wędzisku ,wystarczyła mala nieuwaga w czasie brania i po ptakach . Ale jak mawiają ,gdzie patyki tam wyniki ,Andi powodzenia życze.
andi64 Napisano 30 Maja 2007 Autor Napisano 30 Maja 2007 ,Andi powodzenia życze. dzięki panowie to nie żadne patyki tylko powycinane drzewa, może na focie nie bardzo sie prezentują, ale zapewniam że to pościnane drzewa, jest tam taki lasek i te drzewa które się znalazły w wodzie to zostały powycinane, jest tam także taka zatoczka której nie widać na fotach ma ona jakieś 70m.X 70m. to tam praktycznie jest kołek przy kołku, z tego co się dowiedziałem to płynąła sobie rzeczka zwaną Kłodnicą i nie wiem ile lat temu, ale ziemia w tej okolicy się zapadła (szkody górnicze) więc powstało takie oto bajoro Szkoda, że pod te trzciny się nie da pierdyknąć, można wywieść co się wiąże z posiadaniem pontonu itp. albo pierdyknąć z drugiego brzegu przed te kołki, ale myśmy rzucali z tego brzegu gdzie jest czysto prawie pod te kołki, z opowiadań kumpla który tam kiedyś poławiał to jeszcze nigdy po zacięciu, nie dało mu się z tamtego brzegu wyciągnąć rybę, zawsze pozrywał zestawy ale jak nie posiedzisz to nie wyciągniesz i jak na razie tego się trzymam
PEPOL Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 bocianie gniazdo to super lowisko jestem tam czesto
maniek Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 bocianie gniazdo to super lowisko A dlaczego super ,może opisz jak bywasz tam często.
PEPOL Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 w tamtym roku w lipcu bylem 15 razy za kazdym razem cos sie wyciaglo ogolnie jest duzo ryby i co najwazniejsze bierze
Andrevv Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 WItam! Chciałem powrócić do tego tematu ponieważ jest to łowisko godne polecenia. Niema wyprawy która skończyła by sie powrotem "o kiju". Łowisko bogate w karpie. Chciałbym sie tym razem wybrać ze spinningiem na te łowisko a wieczorkiem z żywcem. Wiecie jak wygląda tam sytuacja z drapieżnikiem??
krisis Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 a gdzie to dokładnie jest ?? podłącze się, co to za zbiornik, gdzie on jest ??
zdrapek Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Witam. Jeżdżę na ten zbiornik, więc będę mógł wam pomóc i odpowiedzieć na większość pytań. Gdzie jest?: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=pani%C3%B3wki&sll=37.0625,-95.677068&sspn=33.077336,56.25&ie=UTF8&ll=50.243898,18.793745&spn=0.006518,0.013733&t=h&z=16 Jest to płytki, zamulony zbiornik (przydatne wodery), jest kilka miejsc, gdzie można posiedzieć na piasku ale ogólnie dużo błota. Rybostan: Ładna płoć i wzdręga, spory leszcz, lin, karasie o długości 40cm nie są rzadkością można je złapać z marszu przy dobrej zanęcie, jeśli chodzi o karpia ta rekordu Polski raczej nie pobijecie - zdarzają się sztuki po 5-8kg ale sporadycznie 1-2 w roku (na Śląsku są leprze łowiska karpiowe), sporo okonia, jest ładny szczupak siedzi przeważnie w tych kołkach, malutko kiełbia i to raczej tyle. To prawda że karp pokazuje się w tych kołkach i to spory, często się wywala ale z moich spostrzeżeń przychodzi tam tylko na papu z rana a potem odpływa w bezpieczniejsze miejsce (można tam się dostać od drugiej strony - od lasu - ale nie jest tam za wygodnie!!) Jak ryba bierze na tym łowisku to ciężko znaleźć wolne miejsce mnóstwo młodych emerytów, a jak wpuszczą karpika nie ma sensu iść na ten zbiornik bo sie kija nie wciśnie (jak karpik zostanie wyłapany 5-7 dni to już można tam połapać.) Jeżdżę tam bo mam blisko i jak robie wypad na kilka godzin to mam jak znalazł. Na dłuższe zasiadki wybieram inne łowiska. W razie pytań walcie jak w dym.
Andrevv Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Witam! Jest lód na bocianim? Można wchodzić?
Andrevv Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Byłem dziś na bocianim na lodzie zero przerębli za to dzieci sie ślizgały czyli lód w miarę nie sprawdzałem. ps. pojechałem na płyty tam sporo ludzi. Większość raczej nastawiona na szczupaki.....
Michal282 Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Byłem dziś na Boćku -ryba kiepsko brała dwie małe płotki i na tym koniec u sąsiadów było podobnie. Na brzegu słychać było pojękiwania, że nie będzie zarybiania w czerwcu. Łowisko wydaje się ciekawe. Jak by ktoś słyszał, że ryba się ruszyła na tym stawie to dajcie znać na forum. Pozdrawiam
Michal282 Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Był ktoś na Boćku Jak woda i co w wodzie Może wybiorę się tam w tym tygodniu to dam znać jak poszła wyprawa.
zieja Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ktoś zainteresowany wypadem na boćka ? wiadomo jaka sytuacja z rybkami ?
doberman Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Ktoś zainteresowany wypadem na boćka ? wiadomo jaka sytuacja z rybkami ? Witam. Nie łowiłem jeszcze na Boćku, ale co nieco słyszałem i chciałbym się tam wybrać. Tak, że jestem chętny na wspólny wypad. Fakt, że z czasem u mnie krucho, ale zawsze coś potrafię wykombinować. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.