Skocz do zawartości
Dragon

wedki z allegro... co o tym sadzicie ?

matix80

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Gość wobler129
Napisano

matix80 nie warto... Napisz ile masz pieniążków i na co chcesz łowić - spinning ? - to Ci doradzimy :wink:

Napisano

Wątpię żeby to była oryginalna Okuma, a Okuma robi w ogóle wędki???

Nie warto kupować wędek których nie mamy w ręku :wink:

Gość Bartosz
Napisano
Wątpię żeby to była oryginalna Okuma, a Okuma robi w ogóle wędki???

Nie wiem czy to oryginalne wyroby Okumy, ale sam mam w posiadaniu identyczną "bazarówkę" Okumy, służy mi już 3 lata, mojemu dziadkowi służyła wcześniej 4 lata! :mrgreen: Sprzęt bardzo mocny, niemal nie do złamania! :mrgreen: Co nie znaczy oczywiście, że dobry! :wink:

Napisano
Nie wiem czy to oryginalne wyroby Okumy, ale sam mam w posiadaniu identyczną "bazarówkę" Okumy

I ja też wtrącę swoje 3 grosze...........

tez mam taką za parę groszy i szczerze mówiąc, uczyłam się na niej łowić cokolwiek, służy mi do dziś i mam nadzieję, że tak zostanie :mrgreen:

Żeby się nie obrazili kolekcjonerzy lub też wędkarze wyższej półki, powiem jedno: też jak się dorobię zafunduję sobie jakiś wypasiony sprzęcior, no bo czemu nie...

Ale dla ogółu: jedno jest pewne to nie sprzęt łowi ryby lecz wędkarz i basta :!: Liczą się umiejętności, których często brakuje wielu z nas i wieloletnie doświadczenie (którego niestety nie mam) robi z nas prawdziwych wędkarzy :cool:

Napisano

ja mam wędki z targu i sie tego nie wstydze,w końcu nie pracuje jeszcze ale jakoś mi sie nie złamała nigdy,zapłaciłem za nie może z 30-40 zł nawet dobrze nie pamiętam kołowrotki też mam z targowicy,jak sie dorobie też kupie sobie lepszy sprzęcior a co do allegro to bym nie kupował na tym targu to sobie pooglądam sprawdze ''akcje'' musi dobrze leżeć w rękach...

Napisano

Ja mialem identyczny kołowrotek :!::cool:

Kiedys mialem jakis zaczep w wodzie, chyba jakis kij ale normalnie go cholowalem i poszedl jakis mechanizm w srodku :mrgreen: Ja sam uczylem sie na wedkach z targu a nawet sam mam do tej pory jaxon advane tego juz ze sklepu :wink: I spisuje sie dobrze, chociaz teraz majac juz troche kasy dobieram sobie sprzet lepiej.

A jesli chodzi o kołowrotek to wybralbym napewno jakis lepszy. Naprawde nie nadaje sie on. Wędka tez chyba troche za duzy ciezar wyrzutowy itd... Najlepiej powiedz ile masz lat, i do jakiej metody. Ile masz kasy a my doradzimy.

Napisano
chyba jakis kij ale normalnie go cholowalem i poszedl jakis mechanizm w srodku

Bo holuje się kijem a nie kołowrotkiem :wink::lol:

Napisano

na jesieni 2006 kupilem podrobke bata Sanger 5m na allegro i nie mam do niego zadnych zastrzezen nawet lina na niego zlowilem co prawda mial jakies 25cm ale za to jak walczyl. P.S zaplacilem za niego... 20pln + koszt przesylki.

Napisano

Ja na allegro kupilem juz bardzo duzo rzeczy i jeszcze nigdy nie trafilem na oszusta. Teraz mam zamiar kupic wedke co sadzicie o Jaxon Orion tele carp??

Napisano

Exorcist ja tez nigdy nie trafilem na oszusta poprostu przy zakupie tego bata wiedzialem ze to podroba.

Napisano
jmk81 napisał/a:

a Okuma robi w ogóle wędki???

Nie robi :lol:

No to mamy odpowiedź czy opłaca się kupić za 50zł taki zestaw. lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś firmowego i nie wydawać na darmo kasy (brak prawdziwej gwarancji itp) :wink::wink:

Napisano
co sadzicie o Jaxon Orion tele carp

Wędki Jaxona owszem bo są niezłe a dość tanie ale kołowrotków Jaxona nie polecam...

• 2 weeks later...
Napisano
a Okuma robi w ogóle wędki???
Nie robi :lol:

Mam nadzieje ze to zart, bo jesli nie to wprowadzacie kolege w blad. W ofercie Okumy znajdziesz spinery np.Celilo, sety(wedka +kolowrotek)Arrow+Niko, Blue diamond- wedziska morskie i wiele wiele innych.Pozdro-Radek.

Napisano

ja kupilem ostatnio na allegro wlasnie okume tzn nie ostatnio bo to juz 2 lata leci i jeszcze ani razu mnie nie zawiodła słuzy mi jako żywcówka dalem za nią tez gdzies kolo 50 zł i nie nazekam

• 1 year later...
Napisano

Ja sam mam pickery z targu i jednego firmowego Kongera i powiem tylko tyle że na tych targowych idealnie widze brania a na kongerowskim nie zawsze :/ chyba wędzisko jest zbyt sztywne ;] ale nie zamieniłbym tych pickerów z targu na żadne inne :) są super i za jedyne 50 zł sztuka.

Napisano

ja kupiłem wszystkie dragony, abu garcia na allegro i wszystko jest wporzadku, ogolnie nowe wedki są dobre a uzywanych nie kupuje wiec nie wiem jak jest z nimi.....

Napisano

A ja kupiłem używanego Mikado Competition Sensitive Spin i jestem zadowoliny, bardziej niż ze sklepowego Cupido Scandica, którego kupiłem kilka tygodni wcześniej.

Napisano

Ja tez mam okume z bazaru za 40 zł i jest zajebista mam ją aż 4 lata posiadam też kołowrotek okumy i też jest dobry kupiłem go za 30 zł jest jedno łożyskowy tez mam 4 lata ale jego kupowałem w sklepie wędkarskim i miałem 1 rok gwaranci teraz zamierzam sobie kupić jeszcze 2 okumy takie same jak tą lub 1 spinning bo powoli zacznę łapać na spina.√√√

Napisano
mam okume z bazaru za 40 zł
Tylko pamiętaj że Okuma nie ma wędzisk w swojej ofercie, to co masz to jest ..........o ?
Napisano

pewnie ze nie ma ale są podróby sam miałem 4 wędki niby okuma a naprawde małe logo jakiejś innej firmy ukryte :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.