Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

JA pamiętam dzwonki na czterometrowej wędce robione z główek po bezpiecznikach 25A ,DZWONIŁY JAK W KOŚCIELE NA ANIOŁ PANSKI .

To byla mocna rzecz ,jak nas było kilkoro ,ten sam dzwięk,wszyscy na równe nogi i wzrok na szczytowki . Ale to była zabawa ,moja czy twoja,.

NIE BYŁO PROBLEMU Z REGULACJĄ GŁOŚNOSCI,TONU DZWIĘKU. :grin:

Te proste rozwiązanie zawsze sie sprawdzają. Elektronika jest dobra ale bez przesady ,centralka w samochodzie nie to nie dla mnie ,mam dwa elektroniczne już około trzech lat jeszcze nie wymieniałem bateri i niech tak zostanie .

Do zobaczania nad wodą.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

edmund, bez urazy, ale jeśli moje sygnalizatory będą leżeć na półce, to i 10 lat pociągną na jednych bateriach. Bateria to tylko bateria, a jako, że wczoraj o 21 siedziałem jescze nad wodą, to zimno musi im dać się we znaki. ( przy słabych bateriach nie będą działały z centralką )

dudi, to, że sygnalizator nie obudzi w namiocie, to nic nowego. ( też to przerabiałem ) Jeśli wieje i pada a ty masz np. namiot 5 m od wędek ( do tego szczelnie zamknięty ) to abys się obudził, musisz obudzić również połowe stawu.

Napisano
mam dwa elektroniczne już około trzech lat jeszcze nie wymieniałem bateri i niech tak zostanie
Widzisz mój kolega 'dziadował' dokładnie w ten sam sposób..na nocce, w końcu bateria padła..drapieżnik wyciągnął całą żyłkę na otwartym kabłąku, a następnie zdjął kij z podpórek..

Ja na początku sezonu zawsze wymieniam baterie na nowe, a jak pod koniec sezonu, czasami trafiają się przymrozki, ale dobowa temperatura i warunki nadal umożliwiają w miarę przyjemne zasiadki, to jesienią też daje do sygnalizatorów nowe baterie, bo koszt niewielki a połowy odbywają się bez przykrych niespodzianek czy utrudnień.

• 3 weeks later...
Napisano
Lary, Drogi kolego ,nawet nie waż sie patrzeć w tym kierunku ,no chyba ze chcesz mieć kłopoty
No i oto mi chodziło. Mam jeszcze na uwadze kpl. z centralką videotronika i chyba na to się zdecyduję. Tandem w kpl jest trochę tańszy ale nic nie wiem o ich sygnalizatorach a videotronic zbiera pochlebne opinie.
  • 5 weeks later...
Napisano

Korzystał ktoś z czegoś takiego?

Chodzi mi o coś do kija stojącego pionowo. Macie jakieś pomysły?

[ Komentarz dodany przez: sinus: 30-01-10, 16:04 ]

opisuj linki allegro regulamin pkt.11

Napisano

Miałem kiedyś taki jak po trzecim linkiem, ale jakoś nie przypadło mi to do gustu i wybrałem tradycyjne sygnałki. ;)

Chociaż jeśli do kija stojącego w pionie, może się to sprawdzić.

Napisano

Lary, polecam ci videotronic xrc,mam go od zeszlego sezonu i nie moge narzekac,no moze tylko zasieg nie rewelka bo po testach do 60m po prostej,ale dozywotnia gwarancja i nie ma chyba glosniejszych 100 decyb.

Napisano

witam

zakupilem dzisiaj Sygnalizator Videotronic Koneser KV2 za 89 zl w sklepie wedkarskim po sprawdzeniu dziwi mnie ze przeciagajac zylke w jedna i druga strone swieci sie tylko lewa dioda,sa tam trzy diody prawa lewa i na dole pamiec bran ,kolo gornych diod sa strzalki wedlog mnie sa to kierunki bran i jezeli przeciagam zylke w gore powinna swiecic lewa dioda,a jak w dol prawa ,juz nie wiem czy ja zle rozumuje czy poprostu zle dziala sygnalizator?

• 2 months later...
Napisano

Postanowiłem nie zakładać nowego tematu a moje pytanie dotyczy sygnalizatorów videotronika chodzi o to że ni stąd ni zowąd sygnalizator zaczyna wydawać dźwięki (sygnał ciągły)tak jakby było ostre branie dopiero po poruszeniu kijem sygnał ustaje. Martwi mnie to ponieważ sygnalizatory współpracują z centralką bezprzewodową a wiadomo nocka a tu taka niespodzianaka

Napisano

Zdarzało mi się to samo myślałem że przez wilgoć bo najczęściej piszczały po nocce rano

ale wymieniłem baterie i u mnie problem zniknął

Napisano

Lary, BIDA, mi też ostatnio jeden jak się załączy lub poruszy to już piszczy cały czas, wtf :evil: ale bateria chyba słaba bo już dźwięk taki trochę słabszy to może przez to, kupie baterie i zobaczę.

Napisano

Lary, napisz wkoncu jaki model,mialem 4 modele,w ostatnich latach konesera, nowa-ten tez jak dostal wilgoci to od czasu do czasu tak sie zachowywal,wysuszylem go suszarka i polezal na grzejniku i bylo ok,teraz mam xrc i nie mam problemu,no moze maly zasieg,do 40m,ale to mi nie przeszkadza.

Napisano
Lary, napisz wkoncu jaki model,mialem 4 modele,w ostatnich latach konesera, nowa-ten tez jak dostal wilgoci to od czasu do czasu tak sie zachowywal,wysuszylem go suszarka i polezal na grzejniku
Centralka cv1 i konesery.