edmund Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 JA pamiętam dzwonki na czterometrowej wędce robione z główek po bezpiecznikach 25A ,DZWONIŁY JAK W KOŚCIELE NA ANIOŁ PANSKI . To byla mocna rzecz ,jak nas było kilkoro ,ten sam dzwięk,wszyscy na równe nogi i wzrok na szczytowki . Ale to była zabawa ,moja czy twoja,. NIE BYŁO PROBLEMU Z REGULACJĄ GŁOŚNOSCI,TONU DZWIĘKU. Te proste rozwiązanie zawsze sie sprawdzają. Elektronika jest dobra ale bez przesady ,centralka w samochodzie nie to nie dla mnie ,mam dwa elektroniczne już około trzech lat jeszcze nie wymieniałem bateri i niech tak zostanie . Do zobaczania nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 edmund, bez urazy, ale jeśli moje sygnalizatory będą leżeć na półce, to i 10 lat pociągną na jednych bateriach. Bateria to tylko bateria, a jako, że wczoraj o 21 siedziałem jescze nad wodą, to zimno musi im dać się we znaki. ( przy słabych bateriach nie będą działały z centralką ) dudi, to, że sygnalizator nie obudzi w namiocie, to nic nowego. ( też to przerabiałem ) Jeśli wieje i pada a ty masz np. namiot 5 m od wędek ( do tego szczelnie zamknięty ) to abys się obudził, musisz obudzić również połowe stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 mam dwa elektroniczne już około trzech lat jeszcze nie wymieniałem bateri i niech tak zostanie Widzisz mój kolega 'dziadował' dokładnie w ten sam sposób..na nocce, w końcu bateria padła..drapieżnik wyciągnął całą żyłkę na otwartym kabłąku, a następnie zdjął kij z podpórek..Ja na początku sezonu zawsze wymieniam baterie na nowe, a jak pod koniec sezonu, czasami trafiają się przymrozki, ale dobowa temperatura i warunki nadal umożliwiają w miarę przyjemne zasiadki, to jesienią też daje do sygnalizatorów nowe baterie, bo koszt niewielki a połowy odbywają się bez przykrych niespodzianek czy utrudnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Czy ktoś może coś powiedzieć o tym zestawie? Tandem Baits Sygnalizatory VXR + Centralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Lary, Drogi kolego ,nawet nie waż sie patrzeć w tym kierunku ,no chyba ze chcesz mieć kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Lary, Drogi kolego ,nawet nie waż sie patrzeć w tym kierunku ,no chyba ze chcesz mieć kłopotyNo i oto mi chodziło. Mam jeszcze na uwadze kpl. z centralką videotronika i chyba na to się zdecyduję. Tandem w kpl jest trochę tańszy ale nic nie wiem o ich sygnalizatorach a videotronic zbiera pochlebne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Korzystał ktoś z czegoś takiego? Chodzi mi o coś do kija stojącego pionowo. Macie jakieś pomysły? [ Komentarz dodany przez: sinus: 30-01-10, 16:04 ] opisuj linki allegro regulamin pkt.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 No to tym razem zgodnie z regulaminem (mam nadzieję): sygnalizator zakładany na wędzisko: http://www.allegro.pl/item904183404_sygnalizator_mocowany_na_wedzisku_zylka.html lub http://www.allegro.pl/item904192066_sygnalizator_bran_nowosc_320017_super_cena.html lub http://www.allegro.pl/item895768210_sygnalizator_bran_montowany_do_wedki_cormoran.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Miałem kiedyś taki jak po trzecim linkiem, ale jakoś nie przypadło mi to do gustu i wybrałem tradycyjne sygnałki. Chociaż jeśli do kija stojącego w pionie, może się to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Lary, polecam ci videotronic xrc,mam go od zeszlego sezonu i nie moge narzekac,no moze tylko zasieg nie rewelka bo po testach do 60m po prostej,ale dozywotnia gwarancja i nie ma chyba glosniejszych 100 decyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 witam zakupilem dzisiaj Sygnalizator Videotronic Koneser KV2 za 89 zl w sklepie wedkarskim po sprawdzeniu dziwi mnie ze przeciagajac zylke w jedna i druga strone swieci sie tylko lewa dioda,sa tam trzy diody prawa lewa i na dole pamiec bran ,kolo gornych diod sa strzalki wedlog mnie sa to kierunki bran i jezeli przeciagam zylke w gore powinna swiecic lewa dioda,a jak w dol prawa ,juz nie wiem czy ja zle rozumuje czy poprostu zle dziala sygnalizator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 marbo30, a w sklepie nie sprawdzałeś ,może dioda walnięta,a sygnału dźwiękowego też niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 sygnal dzwiekowy jest jak sie zalacza swieca dwie diody naraz i gasna tak,ze dioda jest chyba ok jutro pojade do sklepu i oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Postanowiłem nie zakładać nowego tematu a moje pytanie dotyczy sygnalizatorów videotronika chodzi o to że ni stąd ni zowąd sygnalizator zaczyna wydawać dźwięki (sygnał ciągły)tak jakby było ostre branie dopiero po poruszeniu kijem sygnał ustaje. Martwi mnie to ponieważ sygnalizatory współpracują z centralką bezprzewodową a wiadomo nocka a tu taka niespodzianaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Lary, moze wymien baterie,a jak nie to masz dozywotniem gwarancje,oczywiscie mam na mysli xrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Zdarzało mi się to samo myślałem że przez wilgoć bo najczęściej piszczały po nocce rano ale wymieniłem baterie i u mnie problem zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Lary, BIDA, mi też ostatnio jeden jak się załączy lub poruszy to już piszczy cały czas, wtf ale bateria chyba słaba bo już dźwięk taki trochę słabszy to może przez to, kupie baterie i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Niestety to nie wina bateri wymieniłem je i problem się powtarza niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Lary, napisz wkoncu jaki model,mialem 4 modele,w ostatnich latach konesera, nowa-ten tez jak dostal wilgoci to od czasu do czasu tak sie zachowywal,wysuszylem go suszarka i polezal na grzejniku i bylo ok,teraz mam xrc i nie mam problemu,no moze maly zasieg,do 40m,ale to mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 maly zasieg,do 40m Masz centralkę CX2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 slowik, tak jak pisalem XRC -poprzednik cx2,roznia sie centralkami,moja ma na 3 sygnalizatory. http://www.carpzone.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=239&Itemid=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Chciałbym zasięgnąć opinii Kolegów na temat tego sygnalizatora ELEKTRONICZNY SYGNALIZATOR BRAŃ YORK SY 7 http://www.allegro.pl/item993722259_elektroniczny_sygnalizator_bran_york_sy_7_hit.html Nie wiem czy warto inwestować w w/w sprzęt, a może lepiej poszukać innych na allegro. Opisuj linki do allegro -Maniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Mógłby mi ktoś powiedzieć, jaką średnicę ma otwór na wędkę w sygnalizatorze Cormoran Pro Carp S-2000: http://www.allegro.pl/item995027260_sygnalizator_bran_cormoran_pro_carp_s_2000_red.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Lary, napisz wkoncu jaki model,mialem 4 modele,w ostatnich latach konesera, nowa-ten tez jak dostal wilgoci to od czasu do czasu tak sie zachowywal,wysuszylem go suszarka i polezal na grzejnikuCentralka cv1 i konesery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Lary, i jak suszenie pomoglo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi