Skocz do zawartości
Dragon

warta - okolice jeziorska

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 647
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

FIGOS - o sieci nie slyszalem, ale malo prawdopodobne chyba...

slyszalem za to gorsza plotke, ze ryby byly trzepane pradem :evil:

Niestety moze to byc prawdopodobne, bo gdzie mogly tak nagle zniknac ? Duze i srednie mogly splynac gdzies, ale drobnica zawsze plywala w okolicach brzegu....

EDMUND - fajne fotki i szkoda ze rybek nie polowiles.

Widze, ze wode zaczeli puszczac przez tame, wiec pewnie poziom rzeki sie podnosi.

Napisano
slyszalem za to gorsza plotke, ze ryby byly trzepane pradem

Prądem w rzece? Pewnie w cieple dni by dalo rade ,ale w zime to jak by je wyciągali oszołomione ryby??Wiem że kłusole to pajace i maja głupie pomysły.

Niestety moze to byc prawdopodobne, bo gdzie mogly tak nagle zniknac ?
W takie temp to sie pochowały w dołkach tp.Teraz jest przejzysta woda i ryba szybko sie nie nabierze .Mam nadzieje że szybko zrobi się ciepło i ryba będzie mniej ostrozna bo juz nie moge wysiedziec w domu .Pierwszy wyjazd będzie w poszukiwaniu kleni i jazi :D
Napisano

Byl ktos moze ostatnio za tama ??

Rybki sie pokoazaly w Warcie przypadkiem ? :)

W week bede prawdopodobnie w Uniejowie i jak uda mi sie przemycic wedke do auta. to w niedziele moze robaka pomocze chwilke :P

Napisano

byłem dziś na Warcie za tamą: ani ryb, ani ludzi. duży poziom wody, główki pozalewane.potem pojechałem na port do Pęczniewa - tak samo, tylko wody trochę mniej. w porcie lód puścił i można było łowić, ale nie chciały współpracować.... pozdrawiam

Napisano

Byłem dzisiaj z federkiem troszkę dalej za główkami i niestety bez efektów ale jadąc zatrzymałem się na główkach i kilka osób wyciągało płotki tylko takie w przedziale 10-15cm.

Napisano

Witam wszystkich tak jak w temacie gdzie w tych okolicach najlepiej się wybrać na suma z gruntu(chodzi mi o rzekę samo jeziorsko odpada), może ktoś z forumowiczów coś wie gdzie można spróbować(ewentualnie jakieś inne propozycje z naszego województwa inna rzeczka moze jakaś zaporówka itp) z góry dzieki za odpowiedzi pozdrowionka dla wszystkich

Napisano

Z piątku na sobotę nocka 3 miętusiki, 2 jaziki dzień 1 okonek - punktowo bierze mała płotka - ludzi ok. 50 osób.

Pozdrawiam całą BRAĆ !!!

Napisano

Jakie duże te miętusiki i na co złapane jeśli można wiedzieć?

Ja w sobotę z federkiem i jedna płotoczka ok 20cm.

Napisano
czy ktos byl na rybach jak widawka wpada do warty czy cos tam moze bierze

Ja lowilem w poblizu miejsca gdzie Widawka wpada do Warty ale po przeciwnej stronie rzeki i bez wiekszych rezultatow ale bylem dopiero kilka razy.Kiedys w tym miejscu tzn Tyczyn byla tama spietrzajaca wode i bylo kilka ciekawych miejsc niestety teraz nie zostalo za duzo z tamy i rzeka sie zmienila na tym odcinku.

Napisano
czy ktos byl na rybach jak widawka wpada do warty czy cos tam moze bierze

Byłem tam raz- jakoś na wiosnę dwa lata temu. Wzdłuż lewego brzegu Widawki tuż przed połączeniem z Wartą ciągnie się dosyć głęboki rów i tam właśnie wyjąłem kilka jazi i płotek na przystawkę. Kumpel w ubiegłym roku złowił tam suma...

Napisano

a może ktoś jeszcze jakieś miejsca na suma poleci na warcie w okolicy sieradza w górę jak i w dół rzeki z góry dzięki za podpowiedzi.