Przemo1 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Ładna gruba płoć do 30 cm, tylko ochotka lub czerwona pinka, haczyć max. 14, delikatny zestaw i przepływanka, bardzo delikatnie biorą. Ponadto podeszły ładne liny takie do 1,2 kg i też o dziwo biorą ale dalej na zakolach przed granicą z Koninem i tutaj już zestaw mocniejszy i pinka lub typowa rosówka cięta na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Ciekawe kiedy jaź się ruszy. Nawiązując do pzw strasznie duże opłaty w tym roku co rok to drożej i z rybą gorzej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Jaki poziom wody panuje na warcie ? Jak z rybą panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawcio22 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Jaź już jest, łowią go na przepływankę za kapotę i na boczny trok z kotwiczką nr 2/0. Najlepiej wychodzi to fachmanowi od bocznego troku, panu w gumofilcach i ubranego w polskie plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 To nieźle mi chodzi o normalną metodę połowu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 ale to dla nich jest normalna metoda połowu , innej nie znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 skoro widzicie coś takiego dzwońcie na straż i policję...do skutku. Albo jeszcze lepiej, nawet jak nie widzicie to dzwońcie, że widzicie, będą kontrole i niech wreszcie wyplenią tych chamów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 To się w pale nie mieści to jest istne kłusownictwo. Takich to powinni zamykać odrazu. Nie dość, że ludzie opłacają składkę potężną to jeszcze zero kontroli albo przyjadą raz na 2 miesiące skontrolować. Niedługo jak szarpakowcy i mięsiarze będą nadal promować swój sposób "na pseudo wędkowanie" to ryba będzie mitem na Warcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 dzwoniłem do PSR Sieradz w sobotę późnym wieczorem - kolo spytał mnie "czy wiem , która jest godzina?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 dzwoniłem do PSR Sieradz w sobotę późnym wieczorem - kolo spytał mnie "czy wiem , która jest godzina?" Przecież oni też muszą odpocząć A roboty po pachy Jak zawsze i jak wszędzie widać jak im zależy na naszym dobrze i ich robocie Dziadostwo jak jasny grom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 No zobaczycie jeszcze z 2 latka i ludzie będą się pytać gdzie ryba na Warcie. A będzie tak panie kiedyś to było eldorado pełno kłusowników, szarpakowców zabierających po 10 - 20 jazi do domu, łapiących mikro sandacze itp. A teraz nie ma nic. Rok temu łapałem w maju brały jazie za uniejowem facet zamiast 1 -2 szt wziasc do domu to wszytskie zabrał 14 ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Rok temu łapałem w maju brały jazie za uniejowem facet zamiast 1 -2 szt wziasc do domu to wszytskie zabrał 14 ryb. Baba chłopa na ryby puściła to i haracz musiał przynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 dzwoniłem do PSR Sieradz w sobotę późnym wieczorem - kolo spytał mnie "czy wiem , która jest godzina?" Wiecie co mnie się wydaje, że tutejsze PSR to zwykła ściema, widocznie o wszystkim wiedzą, a "nie na rękę" im interweniować. Może mają ze zorganizowanego kłusownictwa swój procent... Jeśli odpowiedzieli Ci tak jak mówisz, to jest to zupełne dno. Spójrzmy prawdzie w oczy. W naszym regionie jest wody, tyle co kot napłakał. Można te wody skutecznie i systematycznie nadzorować nawet przy udziale tej, jak to mówią, nielicznej kadry. Jest bardzo mało wody i jeśli tylko by chcieli kontrola łowisk byłaby bardzo widoczna. ja tam sobie już to wszystko odpuszczam, od zeszłego roku stawiam tylko na łowienie wyjazdowe, a karty w sieradzkim nie opłacam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Ja opłaciłem jak co roku Sieradz bo jak wyjadę z Łodzi to przy dobrej drodze w 50 minut jestem praktycznie nad rzeką, jednak tak samo na poważne ryby mam inne miejscówki, niestety dalej i w jednym przypadku muszę dokupić zezwolenia lub opłacić drugie składki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Czy ktoś łowił nad wartą białą rybę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 W sobotę za tamą aut jak na parkingu pod marketem, więc pewnie coś bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Nad wartą za tamą komplet kłusoli na szarpaka,żyłki pękają od ryb, gdzie straż wędkarska,ponowie z Sieradza trzeba się ruszyć z ciepełka, Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Braknie wody w Jeziorsku Zarządca zbiornika Jeziorsko planuje obniżyć poziom lustra wody w akwenie. To może mieć fatalne skutki dla mających turystyczne plany gmin Warta i Pęczniew. Linia brzegowa może odsunąć się nawet o 50 metrów ! żródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Nad wartą za tamą komplet kłusoli na szarpaka,żyłki pękają od ryb,gdzie straż wędkarska,ponowie z Sieradza trzeba się ruszyć z ciepełka, Do zobaczenia nad wodą Rozumiem, że jesteś (byłeś) naocznym świadkiem tego czegoś. Pytanie, czy zrobiłeś coś z tym czy zdajesz nam tylko relację z biernej obserwacji? Tu na forum kierujesz, jak się domyślam, pytanie do służb ochronnych z Sieradza? Tylko, że to nie ten adres, to nie jest forum alarmowe straży rybackiej, czy policji. Jak się widzi coś takiego, to do ręki komóra, wykręca się specjalne nr (mam je podać?), zmawia się sprzymierzeńców wokół i się protestuje, aby kłusole widzieli, że właśnie należy się zacząć bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Edmund a jak tam rybka się ruszyła mówie o metodzie węddkarskiej nie kłusowniczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Byłem w piątek za tamą, ryba bierze ale co ciekawe tylko na krótkim odcinku na lewym brzegu, ludzi mnóstwo, byłem godzinę przed świtem i nie znalazłem już miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 A dokładnie co bierze ? Bo ryba się tam trzyma jeszcze jest troche za zimno. Zrobi sie z 4 - 5 dni ciepło po 12 stopni to sie zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Najwięcej łowili płoci, trafiały się też duże leszcze. A swoją drogą to na pewno już tam nie pojadę bo łapanie ryb w takich warunkach niewiele ma wspólnego z wędkarstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Witam byłem w sobote na warcie za tamą ludzie co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie po sieradzkiej stronie 50 chłopa na 300m i 70% tego zgromadzenia SZARPIE na bolonke zakładają małą kotwiczke i cały czas tylko przycinka tak jak ROBCIO napisał z wędkarstwem niemiało to nic wspólnego Tatamarcelka więc kogo kolega EDMUND miał skrzyknąć,na kogo miał zadzwonić jak wyjasnić PSR przez tel ze 70% chłopa(nie wędkarzy)szarpie czym popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Witam byłem w sobote na warcie za tamą ludzie co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie po sieradzkiej stronie 50 chłopa na 300m i 70% tego zgromadzenia SZARPIE na bolonke zakładają małą kotwiczke i cały czas tylko przycinka tak jak ROBCIO napisał z wędkarstwem niemiało to nic wspólnego Tatamarcelka więc kogo kolega EDMUND miał skrzyknąć,na kogo miał zadzwonić jak wyjasnić PSR przez tel ze 70% chłopa(nie wędkarzy)szarpie czym popadnie No a co innego???To przecież oczywiste, ze właśnie tak - dzwonić na policję, PSR. Ludzie widzicie coś takiego róbcie coś do cholery, przecież jakaś odpowiedzialność na nas wszystkich ciąży. Ja tam do tego chlewu nigdy nie pojadę, to mnie brzydzi, ale tam gdzie ja się pojawiam nad wodą żadnemu kłusolowi nic na sucho nie ujdzie. To nasz obowiązek, żeby to dziadostwo dusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi