Skocz do zawartości
Dragon

Ile Jeszcze Dołożyć Ciężarków Do Spławiczka ?

aiding

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam o to spławiczek:

29f727aea7fd7b03.jpg

I jest na nim napisane:

19c0f8f39cc560c9.jpg

I mam założony jeden ciężarek 1,1g. Jednak spławik nie zanurza się odpowiednio. Ktoś mi może wytłumaczyć ile to powinienem jeszcze dociążyć i jak to się liczy ?

Z gory dzieki.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

3 oznacza gramaturę spławika a te "+1" ozn. to, ze jest on już 1 g doważony, więc doważ go 2 gramami albo 1,5.

Napisano

Niezupełnie, ja zawsze daje o 0,5 grama mniej, bo, nie wiem czy tylko ja tak mam, dowaze rowno to, jak to napisałeś, nie zanurza się odpowiednio.

Napisano

ja spławiki wyważam doświadczalnie, napis na nim traktuję jako orientacje ile mniej więcej muszę założyć ołowiu. Dociążam go tak by z wody wystawała tylko część z jaskrawym kolorem a jeśli rzucasz daleko i jest to mniej widoczne to załóż tyle abyś go po prostu widział ale pamiętaj: im mniej spławika wystaje z wody tym jest bardziej czuły i ryba czuje mniejsze obciążenie a to dość istotna kwestia. :wink::wink::wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.