swindler Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Witam! W sierpniu spędzę dwa tygodnie w Sulęczynie na Kaszubach. Czy znajdzie się osoba która zna jezioro Węgorzyno, Mausz lub inny ciekawy akwen w tej okolicy. Interesuje mnie jaka ryba, gdzie i na co łowić oraz kwestia zezwolenia. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Nie powiem Ci jaka ryba i gdzie dokladnie bo bylem tam kilka lat temu jako absolutny nowicjusz ... jako dowod mojej "znajomosci" tematu powiem ze z łodzi łowilem batem 7m. Zezwolenie ... kupuje sie u dzierzawcy jeziora w domu. Gdzie i jak dowiesz sie w kazdym sklepie i przy okazji powiedza Ci jak do niego dojechac bo jest to kawałek za wsia. Łódke jak bys chciał to zaraz za straza pozarna jest koles co to ma lodke i calkiem niedrogo bierze ... 6zł/h lub trzeba sie dogadac jak na dluzej ... nas kasowal 20 za ... od świtu do 12. Jeziorko jest piekne i wiem ze jest rybne ... trzeba tylko dobrze podnecic. Ale jak masz 2 tygodnie to nie stanowi to problemu ... popytaj miejscowych gdzie łowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swindler Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2007 a może ktoś ma mapy batymetryczne pobliskich jezior i chętnie podrzuci na email? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinmaster Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Jako, że temat trochę zamarł to chciałbym podrzucić trochę swojego zdania. Jeśli chodzi o jezioro Mausz to jest dramat... Rybacy poławiają tam ryby sieciami i mimo, że jezioro jest duże to wydawać by się mogło, że strat wielkich nie będzie. Otóż błąd. Straty są i to ogromne jeśli chodzi o rybostan. Jezioro jest praktycznie spustoszone i wg mnie trudno tam o okaz jeśli mówimy o połowach z brzegu... Jak jest z łódką to nie wiem. Ogólnie jezioro ma sporo drobnicy wszelakiego gatunku. Jak ostatnio nurkowałem to widziałem pewne gromadki linów a i nawet szczupaczka wypatrzyłem. Szkoda tylko, że chętnie nie brały. Niezależnie na jaką przynętę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.