Skocz do zawartości
Dragon

wędkowanie Sulęczynie

swindler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W sierpniu spędzę dwa tygodnie w Sulęczynie na Kaszubach. Czy znajdzie się osoba która zna jezioro Węgorzyno, Mausz lub inny ciekawy akwen w tej okolicy. Interesuje mnie jaka ryba, gdzie i na co łowić oraz kwestia zezwolenia.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. :lol:

przynęty na klenia   Dragon

Nie powiem Ci jaka ryba i gdzie dokladnie bo bylem tam kilka lat temu jako absolutny nowicjusz ... jako dowod mojej "znajomosci" tematu powiem ze z łodzi łowilem batem 7m.

Zezwolenie ... kupuje sie u dzierzawcy jeziora w domu. Gdzie i jak dowiesz sie w kazdym sklepie i przy okazji powiedza Ci jak do niego dojechac bo jest to kawałek za wsia.

Łódke jak bys chciał to zaraz za straza pozarna jest koles co to ma lodke i calkiem niedrogo bierze ... 6zł/h lub trzeba sie dogadac jak na dluzej ... nas kasowal 20 za ... od świtu do 12.

Jeziorko jest piekne i wiem ze jest rybne ... trzeba tylko dobrze podnecic. Ale jak masz 2 tygodnie to nie stanowi to problemu ... popytaj miejscowych gdzie łowic.

• 3 years later...

Jako, że temat trochę zamarł to chciałbym podrzucić trochę swojego zdania.

Jeśli chodzi o jezioro Mausz to jest dramat... Rybacy poławiają tam ryby sieciami i mimo, że jezioro jest duże to wydawać by się mogło, że strat wielkich nie będzie. Otóż błąd. Straty są i to ogromne jeśli chodzi o rybostan. Jezioro jest praktycznie spustoszone i wg mnie trudno tam o okaz jeśli mówimy o połowach z brzegu... Jak jest z łódką to nie wiem.

Ogólnie jezioro ma sporo drobnicy wszelakiego gatunku. Jak ostatnio nurkowałem to widziałem pewne gromadki linów a i nawet szczupaczka wypatrzyłem. Szkoda tylko, że chętnie nie brały. Niezależnie na jaką przynętę.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.