x_X Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 stradica teraz na przednim hamulcu mozna dostac , ale w bardzo drogiej cenie ;] A co powiecie na temat tej daiwy procaster , kosztuje 230 pln + zegarek seiko jest taka promocja , moza chyba go zobaczyc na sklepie trotki bo gdzie indziej nie widzialem .. Wydaje mi sie troche , ze cena w tym modelu jest wysoka , ale czekam na wasze opinnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja zastanawiam się nad Team Daiwa - D 3012. Może ktos na forum testował ten młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 A co powiecie na temat tej daiwy procaster Trzymale jak w reku dlamnie badziewie,Team Daiwa - D 3012 to juz inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Team Daiwa - D 3012 to juz inna bajka. Coś wiecej na jej temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja zastanawiam się nad Team Daiwa - D 3012. Może ktos na forum testował ten młynek Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiał, posiadam ten młynek tylko w rozmiarze 2508D i muszę przyznać że jest rewelacyjny, świetnie nawija żyłkę i ma precyzyjny hamulec ja jestem z niego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Tomek1988, zapomniałeś dodać ze ta ja kazałem Tobie go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 stradica teraz na przednim hamulcu mozna dostac , ale w bardzo drogiej cenie ;]A co powiecie na temat tej daiwy procaster , kosztuje 230 pln + zegarek seiko jest taka promocja , moza chyba go zobaczyc na sklepie trotki bo gdzie indziej nie widzialem .. Wydaje mi sie troche , ze cena w tym modelu jest wysoka , ale czekam na wasze opinnie Poza tym spotkasz go w FishingMarcie, czy choćby w Decathlonie. Kołowrotek całkiem ok, porównywalny z Team Dragon fd z serii 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Kolowrotek calkiem fajny , ale cena jest kolo 400 i pewnie made in china ;/ No niestety za napis japan trzeba doplacac a szkoda , chyba ta daiwa jest z 2007 roku i trzyma sie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 A czym sie rozni Team daiwa od exceler plus , bardzo podobna cena a jak z ekspatacja ... Jeden i drugi ma po 2crbb lozyska i bardzo podobna budowe wiec czym sie one roznia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Kolowrotek calkiem fajny , ale cena jest kolo 400 i pewnie made in china ;/ Nie wiem może made in China, chociaż na moim pudełku pisze Made in Japan Tokyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 chociaż na moim pudełku pisze Made in Japan Tokyo Na moim jest napisane distributed by Daiwa, Tokyo Japan - nie ma żadnej wzmianki gdzie kołowrotek jest zrobiony. Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą. Dałem za niego 430 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Dałem za niego 430 zł. I tu jest pies gegraben Trochę to więcej niż 300PLN. Sam myślę o zakupie tej maszynki. Jacek, używasz go do spina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Jacek, używasz go do spina? Tylko i wyłącznie - pstrąg, kleń, jaź, okoń. Zestawy więc dość lekkie, ale często łowię w silnym prądzie na obrotówki, co jest już obciążeniem dla kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Jacek, to teraz pytanie zasadnicze, chodzi mi o podwójną korbkę, nie stwarza to jakiegoś problemu? Nie plącze się, nie zahacza np. o ubranie itd? Ogólnie mam na myśli poręczność tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ta daiwa napewno jest chinska,deozsze sa tajwanskie a najdrozsze powyzej 1tys dopiero japonskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Jak kazdy wie wiekszosc firm przeniosly swoje fabryki do chin powod tania nawet bardzo sila robocza , kodak z usa przeniosl sie do chin tak jak wiele inncyh firm . TD jest niby ciekawym rozwiazaniem , ale widzie wiele innych podobnych kolowtkow np. TD , exceler plus albo bez , sol , tierra itp itd etc... Czy jak bym gdzies znalazl a tak w ogole warto jest szukac innych modeli oproc tierry i TD zwyklego ? Piszcie opinie co o tym sadzicie , czy tierra exceler i TD sa te same kolowrotki tylko w innej budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Exelera sobie odpusc,to cienki sprzecik. TD spelnia jakies tam normy dlatego tak sie nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Na moim jest napisane distributed by Daiwa, Tokyo Japan - nie ma żadnej wzmianki gdzie kołowrotek jest zrobiony.Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą. Dałem za niego 430 zł. Dokładnie, może być i z Chin co mnie to obchodzi ważne że kręci bez zarzutów i jest to świetny młynek Jacek, to teraz pytanie zasadnicze, chodzi mi o podwójną korbkę, nie stwarza to jakiegoś problemu?Nie plącze się, nie zahacza np. o ubranie itd? Ogólnie mam na myśli poręczność tego rozwiązania. Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie, także obawiałem sie trochę tej podwójnej korbki ale co sie okazało to świetna sprawa i w niczym absolutnie nie przeszkadza i nie ma mowy o zaczepianiu korbką o ubranie przecież te korbki są jednakowej długości także nie ma opcji zaczepiać o coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 marewel mozesz do mnie napisac na gadu 7555388 dzieki , Wracajac do tematu jednak chyba zdecyduje sie na TD , ale nadal nie wiem jaki model czy podstawowy z podwojna korbka czy sol albo cos innego Jest warte dolozyc kase na inny model i jak teraz jest w polandzie dostepny tierra albo sol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Nie wiem może made in China, chociaż na moim pudełku pisze Made in Japan Tokyo Może tylko pudełko wykonano w Japonii Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą. To jednak troche za krótko żeby dobrze ocenic kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Może tylko pudełko wykonano w Japonii Bardzo możliwe jednak nie zmienia to faktu że kręcioł jest wart swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 abu napisał/a: Jacek, to teraz pytanie zasadnicze, chodzi mi o podwójną korbkę, nie stwarza to jakiegoś problemu? Nie plącze się, nie zahacza np. o ubranie itd? Ogólnie mam na myśli poręczność tego rozwiązania. Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie, także obawiałem sie trochę tej podwójnej korbki ale co sie okazało to świetna sprawa i w niczym absolutnie nie przeszkadza i nie ma mowy o zaczepianiu korbką o ubranie przecież te korbki są jednakowej długości także nie ma opcji zaczepiać o coś Nic dodać, nic ująć, w 100% podzielam zdanie Tomka. Mało tego -to rozwiązanie tak mi się spodobało, że jeżeli będę miał teraz do wyboru dwa identyczne kołowrotki różniące się tylko tym detalem, to wybiorę ten z podwójną korbką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Powiem tak mam mlynek z podwojna korbka okume electre i to nie przeszkadza , nawet lepiej czasem sie lowi ... Wiec ja sie nie boje o korbke tylko o prace kolowrotka. Chyba jednak zdecyduje sie na TD tylko sa dwa kolorki ktory lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_X Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Znalazlem taki mlynek DAIWA SEIKO 3500 A w cenie 350pln - oplaca sie , ponizej wstawiam opis kolowrotka. stan: nowy producent: Daiwa Seiko, Inc. kraj produkcji: Tajlandia nr katalogowy producenta: 6X0627710 UPC (USA) CODE: 0-43178-93404-3 HardBodyz AriBail CRBB Corrosion Resistant Ball Bearings Infinite Anti-Reverse ABS Twist Buster 5 ball bearings, including 3 CRBB dodatkowa szpula przełożenie: 4,9:1 waga: 410g / 14,5oz pojemność szpuli: 0,30mm / 4,5kg / 220m - 0,32mm / 5,5kg / 190m - 0,35mm / 6,4kg / 155m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 waga: 410g z czego on jest z ołowiu? A czy nie lepiej dołożyć i kupić: Team Daiwa 3012: http://www.allegro.pl/item609231265_team_daiwa_d_3012_new_2007.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi