Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kołowrotek do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

stradica teraz na przednim hamulcu mozna dostac , ale w bardzo drogiej cenie ;]

A co powiecie na temat tej daiwy procaster , kosztuje 230 pln + zegarek seiko jest taka promocja , moza chyba go zobaczyc na sklepie trotki bo gdzie indziej nie widzialem ..

Wydaje mi sie troche , ze cena w tym modelu jest wysoka , ale czekam na wasze opinnie

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 197
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Ja zastanawiam się nad Team Daiwa - D 3012. Może ktos na forum testował ten młynek :?:

Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiał, posiadam ten młynek tylko w rozmiarze 2508D i muszę przyznać że jest rewelacyjny, świetnie nawija żyłkę i ma precyzyjny hamulec ja jestem z niego zadowolony :wink:

Napisano
stradica teraz na przednim hamulcu mozna dostac , ale w bardzo drogiej cenie ;]

A co powiecie na temat tej daiwy procaster , kosztuje 230 pln + zegarek seiko jest taka promocja , moza chyba go zobaczyc na sklepie trotki bo gdzie indziej nie widzialem ..

Wydaje mi sie troche , ze cena w tym modelu jest wysoka , ale czekam na wasze opinnie

Poza tym spotkasz go w FishingMarcie, czy choćby w Decathlonie. Kołowrotek całkiem ok, porównywalny z Team Dragon fd z serii 700.

Napisano

Kolowrotek calkiem fajny , ale cena jest kolo 400 i pewnie made in china ;/

No niestety za napis japan trzeba doplacac a szkoda , chyba ta daiwa jest z 2007 roku i trzyma sie ceny

Napisano

A czym sie rozni Team daiwa od exceler plus , bardzo podobna cena a jak z ekspatacja ...

Jeden i drugi ma po 2crbb lozyska i bardzo podobna budowe wiec czym sie one roznia

Pozdrawiam

Napisano
chociaż na moim pudełku pisze Made in Japan Tokyo

Na moim jest napisane distributed by Daiwa, Tokyo Japan - nie ma żadnej wzmianki gdzie kołowrotek jest zrobiony.

Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą. Dałem za niego 430 zł.

Napisano
Dałem za niego 430 zł.

I tu jest pies gegraben :wink:

Trochę to więcej niż 300PLN.

Sam myślę o zakupie tej maszynki.

Jacek, używasz go do spina?

Napisano
Jacek, używasz go do spina?

Tylko i wyłącznie - pstrąg, kleń, jaź, okoń. Zestawy więc dość lekkie, ale często łowię w silnym prądzie na obrotówki, co jest już obciążeniem dla kołowrotka.

Napisano

Jacek, to teraz pytanie zasadnicze, chodzi mi o podwójną korbkę, nie stwarza to jakiegoś problemu?

Nie plącze się, nie zahacza np. o ubranie itd?

Ogólnie mam na myśli poręczność tego rozwiązania.

Napisano

Jak kazdy wie wiekszosc firm przeniosly swoje fabryki do chin powod tania nawet bardzo sila robocza , kodak z usa przeniosl sie do chin tak jak wiele inncyh firm .

TD jest niby ciekawym rozwiazaniem , ale widzie wiele innych podobnych kolowtkow

np. TD , exceler plus albo bez , sol , tierra itp itd etc...

Czy jak bym gdzies znalazl a tak w ogole warto jest szukac innych modeli oproc tierry i TD zwyklego ?

Piszcie opinie co o tym sadzicie , czy tierra exceler i TD sa te same kolowrotki tylko w innej budowie ?

Napisano
Na moim jest napisane distributed by Daiwa, Tokyo Japan - nie ma żadnej wzmianki gdzie kołowrotek jest zrobiony.

Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą. Dałem za niego 430 zł.

Dokładnie, może być i z Chin co mnie to obchodzi ważne że kręci bez zarzutów i jest to świetny młynek :grin:

Jacek, to teraz pytanie zasadnicze, chodzi mi o podwójną korbkę, nie stwarza to jakiegoś problemu?

Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie, także obawiałem sie trochę tej podwójnej korbki ale co sie okazało to świetna sprawa i w niczym absolutnie nie przeszkadza i nie ma mowy o zaczepianiu korbką o ubranie przecież te korbki są jednakowej długości także nie ma opcji zaczepiać o coś :-)

Napisano

marewel mozesz do mnie napisac na gadu 7555388 dzieki ,

Wracajac do tematu jednak chyba zdecyduje sie na TD , ale nadal nie wiem jaki model czy podstawowy z podwojna korbka czy sol albo cos innego

Jest warte dolozyc kase na inny model i jak teraz jest w polandzie dostepny tierra albo sol ?

Napisano

Nie wiem może made in China, chociaż na moim pudełku pisze Made in Japan Tokyo

Może tylko pudełko wykonano w Japonii :wink:

Ale nie ma to znaczenia, młynka używam od kilku tygodni i jestem jak na razie bardzo zadowolony - a na pierwszej wyprawie przeżył całkowite zalanie wodą.

To jednak troche za krótko żeby dobrze ocenic kołowrotek.

Napisano
abu napisał/a:

Mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie, także obawiałem sie trochę tej podwójnej korbki ale co sie okazało to świetna sprawa i w niczym absolutnie nie przeszkadza i nie ma mowy o zaczepianiu korbką o ubranie przecież te korbki są jednakowej długości także nie ma opcji zaczepiać o coś :-)

Nic dodać, nic ująć, w 100% podzielam zdanie Tomka. Mało tego -to rozwiązanie tak mi się spodobało, że jeżeli będę miał teraz do wyboru dwa identyczne kołowrotki różniące się tylko tym detalem, to wybiorę ten z podwójną korbką...

Napisano

Powiem tak mam mlynek z podwojna korbka okume electre i to nie przeszkadza , nawet lepiej czasem sie lowi ...

Wiec ja sie nie boje o korbke tylko o prace kolowrotka.

Chyba jednak zdecyduje sie na TD tylko sa dwa kolorki :D ktory lepszy ?

Napisano

Znalazlem taki mlynek DAIWA SEIKO 3500 A w cenie 350pln - oplaca sie , ponizej wstawiam opis kolowrotka.

stan: nowy

producent: Daiwa Seiko, Inc.

kraj produkcji: Tajlandia

nr katalogowy producenta: 6X0627710

UPC (USA) CODE: 0-43178-93404-3

HardBodyz

AriBail

CRBB Corrosion Resistant Ball Bearings

Infinite Anti-Reverse

ABS

Twist Buster

5 ball bearings, including 3 CRBB

dodatkowa szpula

przełożenie: 4,9:1

waga: 410g / 14,5oz

pojemność szpuli: 0,30mm / 4,5kg / 220m - 0,32mm / 5,5kg / 190m - 0,35mm / 6,4kg / 155m