Skocz do zawartości
Dragon

Łowiska - Okręg Szczecin

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

Witam jestem nowy - niedawno wyrobiłem kartę wędkarską, opłaciłem składki i wszystko fajnie :) Ale tu sie pojawia moje pytanie kierowane do wędkarzy ze Szczecina i okolic. Troche nie mogę się połapać bo np. wykaz jezior na stronie szczecińskiego oddziału pzw nie wspomina o takich zbiornikach jak Glinianka na Żelechowie, Jezioro Dąbskie (Małe i Duże), Goplana i pare mniejszych. Gdzie można by uzyskać informacje czy dozwolone jest na nich łowienie, gdzie można wykupić zezwolenie i najważniejsze kto jest właścicielem zbiornika :D ?

Z góry dziękuje za pomoc ;)

Nie jestem pewny czy post jest w odpowiednim dziale - jeśli nie - przepraszam i prosze o przeniesienie.

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

hmm na żelechowie to chyba włascicelem jest miasto, abskie to pozwolenia sumowskie inaczej morskie do kupienie w wsm, koło parku Mickiewicza, na goplanie łowić nie wolno i jej przyległych także, prócz głebokiego bo jest to teren rezerwatu:)

Napisano

A ja dziś jade na dziewoklicz za okonkiem i klenikiem poganiam a może i jakiś bolek sie trafi.W maju z pontonów pod mostem złapałem pare okazałych szczupali ale narwałem gum co niemiara :) jednak warto było, i bolek skubał ale wątły w talii hehe.Trafiłem też pare sandaczy powedrowały do wody, najwikeszy miał jakiś 1kg.A słuchy mi doniosły że na odrze zachodniej przy wsyokiej wodzie ostanio łądnie brały sandacze, i to niezłe :).No nic zobaczymy jak bedzie dziś na wiele nie licze bo wszedzie zastój ale jak nie na kanale to na odrze coś skubnie z wieczorka.

Pozdrawiam

Napisano

karolusek1, witam raz jeszcze, widzę że wędkujesz na jednym z moich ulubionych (bliskich) łowisk, gdzie dokładnie łowisz?

Napisano

Witaj artech dokładnie to łowie z brzegu i wszędzie hehehe ale jesli chodzi o odyniec i oderke to tak:przy kładce przez kanałek ładne okonie sie trafiają ale w tym roku lipa, wiosną na odrze z pontonów pod mostem złapałem łądne szczupaki najwiekszy miał 2kg a le kolega złapał takiego ponad 3kg, jednak ogrom zaczepów lekko zniechęcał, padło tam tez z pod filara parę ładnych sandaczy jednak nic nadzwyczajnego najwiekszy to taki pod 50cm.łapałe tam bolki ale niewielkie w tym roku, a jesienią od strony portu przy moście łaspałem sandaczyki troszke tam głebiej.Niegdyś wzdłuż brzegu od mostu na dziewokliczu w strone misata łapałem szczupłe ale dawno tam nie byłem.Na samym odyńcu nie mam specjalnyhc miejsc ale trafiały mis ie tam okonie.Zagladam tez na żabnice za szczupalem w zeszłym roku połowiłem tam dośc ładnie i sporo, regalica na poznańskiej w strone wodociągów tam łapałem sandacze, szczupłe i łądne garby ale pare lat w stecz ostatnie lata to kicha, nastepnie sumiki na wejściu cegielinki własnie wczoraj zamiast na dziewokliczu tam wylądowałem ale nic nie brało.Okolice mostu cłowego dobre miejsca na sumka, oknia i bolka od strony portu, kaszuby po drgugiej stronie tam okonki walą ale małe no i super łowisko ale obecnie tak poprzegradzane że nie ma tam miejsca dla wedkarza kanał parnicki duże bolki tam można trafić, sandacz jest szczupal sie trafia ładny i można wstrzelić sie nieraz w stadko ciekawych garbów niegdyś łąpałem tam super duże płocie i co ważne nie było takiej presji jak na innych łowiskach:)A łowie miedzy trasą a mostem kolejowym, teraz budują tam nabrzeże i 200 metrów fajnego odcinka niestety bedzie niedostępne dla wedkrzy to już morskie wody.A moje macieża to jezioro wełtyń tam znam kazdy dołek jednak obecnie przekłusowane do cna. Ładne sandacze są na jeziorze głebokim mam tam pare miesjc od końca sierpnia ładnie walą na wobka z samego rana i pod wieczór jak wyłaża za ukleją na nockach nie byłem.Na głebokim jest też sporo szczupłego ale żadnego kloca tam nie miałem jeden wymiar kiedyś mi sie uwiesił, ale sa fajne wegorniki za to i warto sie wybrac.W końću głebokie na rozlewach połapałem sporo szczupłych takich do 1kg ale gania leśniczy hhehehehe to rezerwat.Kolejne miesjcówki to łubnica, radziszewo to drugie z kolei dobre jest na sandacza, czasami wiosną odwiedzam kanały na odrze zachodniej za szczupłym.Płonie tam niegdyś łapałem na wobki jazie i klenie ale jest sporo szczupłego i drobnego okonia głownie jezierzyce unikon, okolice dabia i kołbacz tam dawno jednak nie byłem.Ina miejscowość stawno trotki tam sa i to niezłe rzeka niedoceniana ja jednak nie miałem tam szcześcia złapać ryby ale widziałem jak je łowiono, wieć napewno są.No i oczywiście bielinek zarówno odra jak i żwirownia miałem tam pare sandałków i szczupłych, a w zeszłym roku z kumplem trafiliśmy na sporego okonia.Na głwokach mozna trafić suma i konkretnego bolka.Jest jeszcze pare miejsc które odwiedzam rzadziej jednka jakbym miał opisac dokładnie wszytko to chyba nikt by mnie nie czytał heheheheeh.

Własnie wróćiłem z dziewoklicza próbowałem na ujściu za okoniem ale lipa trafił sie jeden szkrab noi w sumie to nie efekt brań ale deszcze mnie wygonił, nawet na żywca nie nie chciało kasac bo łowił tam jeden starszy gosc przy mostku pewnie go znasz jeżdzi srebrną oktawią.

Pozdrowionka:)

Napisano

Witam ponownie wczoraj byłem porzucać za sumikiem i cio...................a no miałem jedno branie na blache :lol: czyli cholerne walniecie, zkwitowałem to mocnym zacięciem ale nie uwiesił sie skubaniec :( później nic nie było, na robka złapali wąsatego dzieciaka taki pod 2,5kg, i sandała za bok tez miał ponad dwójke i nie na system tylko na czerwone na grunt gosc łapał i jakoś tak niefartownie był zaczepiony w pół oczywiście nie powędrwoał do wody tylko do bagażnika(ryba złapana poza obrebem głowy musi być wypuszczona). Paskudną mamy coś pogode ale to mi nigdy nie przezkadzało dziś małe zakupy połacze pare alg i ruszam na pare godzinek na sumika pierw pod cłowy łowiąc w pobliżu filarów po stronie żwirów, a później na słynna przykosę czyli odra/cegielinka.

Pozdrawiam :mrgreen:

Napisano

Witam Karol, widzę że łowisz prawie tam gdzie ja (no po za Wełtyniem bo ja raczej wędkarz rzeczny jestem), Czasami jeszcze na Dolną Odrę wyskoczę ale tylko w tygodniu bo w weekend nie ma tam czego szukać, byłem tam we wtorek, tylko jedno branie miałem ale za to konkretna ryblka się uwiesiła - niestety spadła zanim zdążyłem ją zobaczyć.

Jutro natomiast z kolegą wybieramy się na Kiełbicze, zobaczymy co to będzie dawno nie łowiłem na jeziorze :wink:

Możesz zdradzić gdzie polujesz na sandała na Głębokim??

Napisano

kiełbicze bardzo dobre na szczupala jeziorko pzw polecam, w week byłem na dolnej za bolkiem lipa nawet sie nie pokazóje podobnie kleń, sumiki dwa złapałema ale zaznaczam sumiki jednak nie brało specjalnie połowili jedynie z łodek takie do 5kg i ładnego sandała z brzegu przy sumowaniu mowa o cegielince.Padam ze zmęczenie od piątku non toper na rybach :) na głebokim łowie po stronie pilchowa, plazyczka dzika zaraz przy płocie dobra jest z rana jak gania po wierzchu później kawałek dalej jest pare głębszych miejscówek gdzie można go szukac późniejszym rankiem

Napisano

Byliśmy z kolegą na Kiełbiczach w sobotę, trochę nawet połapaliśmy może nie okazy ale zabawa była. Jezioro trochę dziwne, tzn. prawie płaskie dno, cały czas taka sama (niewielka) głębokość, no może po prawej stronie (patrząc od ośrodka) ciut głębsze. Poza tym niewielkie to jeziorko, bardzo łatwe do przełowienia na szczęście presja wędkarska nie jest za duża - w sobotę cztery łódki na wodzie. Dobre miejsce na stworzenie łowiska komercyjnego :wink:

Napisano
teraz budują tam nabrzeże i 200 metrów fajnego odcinka niestety bedzie niedostępne dla wedkrzy to już morskie wody
chyba nie. Z tego co wiem to morskie zaczynają się od mostu na energetyków w dół. odcinek od trasy zamkowej w do kolejowego to pzw.
  • 1 year later...
Napisano
Byliśmy z kolegą na Kiełbiczach w sobotę, trochę nawet połapaliśmy może nie okazy ale zabawa była. Jezioro trochę dziwne, tzn. prawie płaskie dno, cały czas taka sama (niewielka) głębokość, no może po prawej stronie (patrząc od ośrodka) ciut głębsze. Poza tym niewielkie to jeziorko, bardzo łatwe do przełowienia na szczęście presja wędkarska nie jest za duża - w sobotę cztery łódki na wodzie. Dobre miejsce na stworzenie łowiska komercyjnego :wink:

Witam cię kolego, powiem ci że wbybieram się właśnie na to jeziorko i mam pytanko do ciebie czy wiesz jak wygląda kwestia pozwolenia i gdzie możne ja wykupić. Wiem że jeziorko należy do PZW, ale niewiem gdzie i za ile można kupić pozwolonko...

• 1 year later...
Gość grzechuce
Napisano

ktore lowiska w okolicy szczecina polecicie na suma a ktore na szczupaka?

portowe, regaliczka i rybny oblatalane przy brzegu i poki co lipa moze to sie odmieni przy najblizszych okazjach

jeszcze pytanie co do tego kanalu przy energetykow mozna tam liczyc na cos powyzej wymiaru ochronnego? tego lowiska kompletnie nie znam :roll:

a wlsnie jak to jest z glebokim? mozna tam lowic czy niebardzo?

Napisano
a wlsnie jak to jest z glebokim? mozna tam lowic czy niebardzo?
Łowić można, ale czy coś złowisz to już inna bajka :lol:
Gość grzechuce
Napisano

czyjes zeszloroczne pantalony to tez przylow :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.