cris Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam który brać: Tripod Trooper Star Baits Expert Pod ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 cris, Star baits jest rod podem a więc na pewno stabilniejszy .Jeśli łowisz w miejscach gdzie nie trzeba wysoko wędek stawiać i jest na tyle miejsca by go postawić to warto. natomiast ten traper co jmk81 pokazał to dwa w jednym ,po odłączeniu trójnoga jest klasycznym rod podem więc rozwiązanie interesujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Przeczytałem na gdzieś że ten Trapera jest mało stabilny jeżeli chodzi o trójnóg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Miro1956, Ale koledzy maja rację chodzi tu o proste prawa fizyki im kąt większy tym gorsza sygnalizacja Ok.to dam inny przyklad,jesli masz na dluzszej odleglosci zanurzona zylke pod woda to tez syglalizacja jest opozniona poniewaz w kazdym zbiorniku woda pracuje (ma uciąg) i z zylki robi sie balon,no chyba ze zamiast ciezarka zalozysz cegle. Po drugie przeciez na tripodzie nie lapie plotek tylko karpie,amory,i przy tym drugim zgodzil bym sie ze mozna nie zauwazyc brania. Ale wiadomo jak amor bierze A po za tym przewaznia lapiemy na zestawy samozacinajace,i co to ma wspolnego z sygnalizacja. Czesto tez nastawiajac sie na karpie przy postawionych wedkach lapie jazie -klenie oczywiscie po widocznym braniu na swingerze. Kolega lapie sandacze na na stojacym praktycznie pionowo kiju i do tego za sygnalizator slozy mu jajko niespodzianka napchane piaskiem,i opuszczonym prawie do samego gruntu,i lapie tak ze prawa fizyki ryby nie interesuja :mrgreen:No moze w sporadycznych przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Ok.to dam inny przyklad,jesli masz na dluzszej odleglosci zanurzona zylke pod woda to tez syglalizacja jest opozniona poniewaz w kazdym zbiorniku woda pracuje (ma uciąg) i z zylki robi sie balon,no chyba ze zamiast ciezarka zalozysz cegle. Mataczysz samo podniesienie wędki do pionu nie zlikwidujesz 'balonu"bo może zlikwidujesz balon poziomy ale zrobi ci się pionowy ,zresztą do likwidacji balonu służą back-leady .A po za tym przewaznia lapiemy na zestawy samozacinajace,i co to ma wspolnego z sygnalizacja. to właśnie takie typowe ,zarzucić zestaw i iść spać ,a rano zostaje wytargac rybę. Dlatego nigdy nie przystępie do tej "kasty" na K. Kolega lapie sandacze na na stojacym praktycznie pionowo kiju i do tego za sygnalizator slozy mu jajko niespodzianka napchane piaskiem,i opuszczonym prawie do samego gruntu,i lapieTu już bredzisz nie da rady postawić kija pionowo i założyć pinponga ,bo ci się omota żyłka tak ze prawa fizyki ryby nie interesujaTaaaak to jakiem prawem pływaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 no super.... w większości sklepów internetowych nie ma na stanie magazynowym tego co widnieje na ich stronach.... Dyskusja odbiega nieco od tematu - niewiele informacji - ja mam pytanie. Co kupić do 500zł MAX??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 to właśnie takie typowe ,zarzucić zestaw i iść spać ,a rano zostaje wytargac rybę. Hehe ten co nie spi w nocy Ja juz nie mam 20-30-lat zebym na 3-4 dniowej zasiadce czowal w nocy nad kijami. Tu już bredzisz nie da rady postawić kija pionowo i założyć pinponga ,bo ci się omota żyłka czy ja napisalem pionowo,czy tez praktycznie pionowo,moze zle sie wyrazilem a wiadomo o co chodzi ze z lekkim pochylem,i prosze nie lap mnie za slowka. Taaaak to jakiem prawem pływaja. baaardzo smieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Co kupić do 500zł MAX??? Powiem tak.Jeśli nie łowisz na rzekach i nie masz potrzeby stawiać wędek do pionu to kup sobie rodpoda A jakiego? Tego nie wiem Polecił bym Ci mojego,ale ich nie ma już na rynku A z tych ofert podanych wyżej,wybrał bym Star Baits Expert Ale tak czy siak przed kupnem musiałbym go pomacać czy na prawdę jest stabilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 ja doszedłem do wniosku że niema po co kupować takiego poda,mam człowieka który zrobi dla mnie rod poda z nierdzewki.Koszt może większy ale pod na lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 mam takie pytanko ma może ktoś jakiś projekt takiego rod poda bo potrzebuje ??? Chce zrobic poda mniej wiecej o takim wyglądzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 cris, daj namiar na gościa na priva jak możesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Tu jest ciekawa propozycja,moze nie za ladny ale widac ze funkconalny. Rod Pod Stanowisko Karpiowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1424679510#gallery http://allegro.pl/show_item.php?item=1424490305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 A ja mam pytanie czysto techniczne: Który rodzaj zacisków teleskopowych nóg jest lepszy i co najważniejsze trwalszy?? Wzory na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Ten drugi jak rozpoznaje to anakonda magic,mialem go przez 2 lata,zadnych problemow z nogami,co do tego pierwszego to chyba dziala na zasadzie plastikowego czy tez sztucznego tworzywa zacisku-nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 na taką Anacondę już właśnie czekam na dostawę, ale chcę drugi. Pytanie: w jaki sposób jest rozwiązany zacisk rurki w tym teleskopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 oszolom87 nóżka w tripodzie bher'a działa na zasadzie teleskopu do wałków malarskich odkręcasz w lewo wysówasz ile chcesz i zakręcasz w prawo rozbierałem by sprawdzić ,układ prosty jak budowa cepa niema się co zepsuć zadałem WD40 ido pokrowca aż do wiosny. na tej samej zasadzie dziala noga w anacondzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 no tak, ale ten zacisk pewnie też jest wykonany z plastiku, nie więc i tak plastik i tak.... Ja powoli przekonuje się do: JRC Euro Pod + Pokrowiec http://www.crazycarp.pl/sklep?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=353&category_id=39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 (alu malowane proszkowo jest dla kobiet)żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 mnie bardziej interesują w nim rozwiązania techniczne, malowane czy nie malowane to dla mnie mało ważna rzecz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 jmk81 tak jak pisze Miro1956 nie ma nic za darmo wszędzie będzie plastik lub aluminium wszystko jest kwestią wyboru wg\ mnie jak najtańszego oby się sprawdzał To Ty wybierasz "Twoja wola panie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Rodpod Extreme FIRE FOX http://www.eurofishing.pl/tripod-rodpod-extreme-p-13027.html Miał ktoś do czynienia z tym sprzętem?? Przepraszam za moja upierdliwość, ale przegrzebałem już cały internet i jeszcze nie zdecydowałem co kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Panie i Panowie. Ostatecznie po cięzkich bojach wybrałem: Star Baits Expert Pod Wszystkim dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 wybrałem: Star Baits Expert Pod Też bym go wybrał Daj znać jak będzie się spisywał w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Przekonał mnie do niego pewien sprzedawca - znajomy ze sklepu internetowego, odradzał droższe wynalazki... Wiadomo, że nie chodzi o nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Ostatecznie po cięzkich bojach wybrałem: Star Baits Expert PodNo i ostatecznie i nieodwołanie stałeś się karpiarzem a drewniane rosiczki by nie starczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi